Αρχική Ναυτιλία Συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιώργου Ανωμερίτη με τον Δήμαρχο...

Συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιώργου Ανωμερίτη με τον Δήμαρχο Κερατσινίου

Celestyal Cruises

ΟΛΠΜε τον Δήμαρχο Δραπετσώνας-Κερατσινίου κ. Λουκά Τζαννή και μέλη του Δημοτικού του Συμβουλίου συναντήθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης και μέλη της Διοίκησης του Οργανισμού.
Κύρια θέματα της συνεδρίασης των δύο πλευρών υπήρξαν:
Η πρόοδος παραχωρήσεων τμημάτων της λιμενικής ζώνης προς τον Δήμο.
Η επίλυση μέσω των αρμόδιων Υπουργείων (Εσωτερικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας) των θεμάτων όλων των επιλιμένιων Δήμων για την απόδοση ανταποδοτικών τελών.  Ο κ. Γ. Ανωμερίτης υπενθύμισε την πάγια άποψη του, την οποία είχε εκφράσει ως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας από το 2001 για την θεσμική επιχορήγηση των όμορων με λιμενικές ζώνες Δήμων, θέση την οποία δεν έχει μεταβάλλει. Υπενθύμισε επίσης ότι αυτό είναι θέμα της Κεντρικής Κυβέρνησης και όχι του Ο.Λ.Π. Α.Ε.
Τα θέματα εξέλιξης των έργων της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, για τα οποία υπάρχει σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων.  
Η σύγκληση άμεσης σύσκεψης όλων των συνιδιοκτητών της Λιμενοβιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου για το επενδυτικό μέλλον της περιοχής. Ο κ. Γ. Ανωμερίτης ενημέρωσε το Δήμο, ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα προσκληθούν όλοι σε κοινή σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.  
Κοινή επίσης συνάντηση θα υπάρξει και για το θέμα του εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2020, υπό την προεδρία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου.  
Κοινή σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα, με πρωτοβουλία του Δήμου, θα υπάρξει επίσης μεταξύ Ο.Λ.Π. Α.Ε. και Δήμου για την επενδυτική πρόταση διοργάνωσης αγώνων Formula 1.
Κοινή ήταν, τέλος, η βούληση κατασκευής Μέσου Σταθερής Τροχιάς (Monorail) εντός της λιμενικής ζώνης υπό τον όρο της εξυπηρέτησης πλην των επιβατών και των κατοίκων και της εξέτασης από τον Τεχνικό Σύμβουλο της επέκτασης του Μέσου αυτού προς Δραπετσώνα, Κερατσίνι και Πέραμα, όπως άλλωστε έχει ζητήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Δήμος Περάματος.     
 Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή, ότι ο Ο.Λ.Π Α.Ε. παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα θα υπηρετεί πάντα με εταιρική κοινωνική ευθύνη τις ανάγκες των επιλιμένιων Δήμων. «Λιμάνι και Δήμοι οφείλουν να υπηρετούν τη Ναυτιλία, τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό ισόρροπα για το καλό της χώρας και του ευρύτερου Πειραιά. Προϋπόθεση απαραίτητη είναι να συμβάλλουμε όλοι, ώστε ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. να προωθεί τα επενδυτικά του σχέδια και να είναι κερδοφόρος από την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Χωρίς αυτήν την κερδοφορία, ούτε το κράτος-μέτοχος, ούτε οι Δήμοι θα έχουν κέρδη!!       

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.