Αρχική Εκδηλώσεις Tο Άναμμα του Δέντρου στο Δήμο Μελισσίων – Πεντέλης με παιχνιδοκαμώματα...

Tο Άναμμα του Δέντρου στο Δήμο Μελισσίων – Πεντέλης με παιχνιδοκαμώματα της φύσης

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο  στην Καλλικρατική πόλη Μελισσίων - ΠεντέληςΦέτος για πρώτη φορά ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης άναψε το  Χριστουγεννιάτικο Δέντρο  στην Καλλικρατική πόλη Μελισσίων – Πεντέλης  διοργανώνοντας μια γιορτή για τα παιδιά,  συνδυάζοντας   δράσεις  που αναδεικνύουν την αγάπη όλων μας  προς τη φύση.
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου από της 16:00- 19:00,  η πλατεία στην εκκλησία της Ζωοδ. Πηγής,   γέμισε με υλικά της φύσης και με οδηγό τη φαντασία των μικρών μας φίλων, δημιουργήθηκαν  ιστορίες γνώσης, συνύπαρξης, αγάπης εμπνευσμένες από το πνεύμα των  Χριστουγέννων. Με την καθοδήγηση των  Ξωτικών – εικαστικών καλλιτεχνών και με υλικά που η φύση μας χαρίζει απλόχερα, καρπούς από δέντρα, κουκουνάρια, φουντούκια, καρύδια αμύγδαλα, ρόδια, σπόρια,  τα παιδιά  δημιούργησαν υπέροχα στολίδια.
Παράλληλα, με τη βοήθεια της Νεράιδας οι μικροί μας φίλοι περιηγήθηκαν στο μαγικό κόσμο της φύσης και προσπάθησαν μέσα από παιχνίδια   να ανακαλύψουν τις ιστορίες που κρύβει κάθε καρπός, τσακίζοντας αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια… Με κάθε τσάκισμα καρπού μυθικοί  ήρωες ζωντάνεψαν και αφηγήθηκαν  τις περιπέτειές τους…. Η παρουσία της ψηλότερης νεράιδας- ξυλοπόδαρης μάγεψε τον κόσμο με το χορό και την εντυπωσιακή φορεσιά της. Τα παιδιά  τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μαζί με το Δήμαρχο άναψαν το  Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.
Το Άναμμα του Δέντρου με «Παιχνιδοκαμώματα της Φύσης», μία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πεντέλης, μετάφερε μικρούς και μεγάλους  επισκέπτες σε μια  χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα  χαράς και παραμυθιού.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου Καψάλης  δήλωσε:  Επιθυμούμε να δημιουργούμε με κάθε μας ενέργεια και δράση, κλίμα αισιοδοξίας, χαράς και θετικής  σκέψης σε μικρούς και μεγάλους.  Ιδιαίτερα όμως αυτές τις ημέρες, που είναι οι πιο αγαπημένες γιορτές των παιδιών, φροντίζουμε μέσα από τις δράσεις μας να κάνουμε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά να χαμογελούν. Αυτή είναι η επιτυχία μας. Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας  για να βγούμε από το αδιέξοδο που δημιούργησε η κρίση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.