Αρχική Αεροπορικά Νέα H Olympic Air εγκαινίασε το νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Τίρανα

H Olympic Air εγκαινίασε το νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Τίρανα

Olympic Air Bombardier Q400 200KBΕγκαινίασε τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Τίρανα η Olympic Air ενισχύοντας περαιτέρω την αεροπορική σύνδεση της Βορείου Ελλάδος με τις Βαλκανικές πρωτεύουσες. Το νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Τίρανα της Olympic Air,αποσκοπεί να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη σημαντικό κόμβο του δικτύου της εταιρίας, αλλά και επίκεντρο των Βαλκανίων.
Το δρομολόγιο πραγματοποιείται δυο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Παρασκευή) και  εκτελείται με αεροσκάφη τύπου Bombardier Q400 των 78 θέσεων. Κάθε Δευτέρα η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη, με την πτήση ΟΑ 211, είναι προγραμματισμένη για τις 09.00, ενώ από τα Τίρανα, με την πτήση ΟΑ 212 είναι προγραμματισμένη για τις 09.35 (τοπική ώρα). Την Παρασκευή, η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη, με την πτήση ΟΑ 211, είναι προγραμματισμένη για τις 16.30, ενώ από τα Τίρανα, με την πτήση ΟΑ 212 είναι προγραμματισμένη για τις 17.05 (τοπική ώρα).
Η διάρκεια της πτήσης είναι περίπου μία ώρα. Στο συγκεκριμένο δρομολόγιο θα δίνεται η δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να επιλέξει το ταξίδι του μέσα από ένα διευρυμένο φάσμα τιμών τόσο στην θέση Premium Economy όσο και στην οικονομική θέση.
Η λογική του νέου δρομολογίου είναι προσαρμοσμένη στις εμπορικές και επιχειρηματικές απαιτήσεις του κοινού. Σε μηνιαία βάση, 50.000 Αλβανοί πολίτες μετακινούνται οδικώς από τη Βόρειο Ελλάδα προς την Αλβανία και αντίστροφα. Αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει και από την ελληνική πλευρά καθώς περισσότερες από 80 επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος διατηρούν γραφεία στην αλβανική πρωτεύουσα. Με το συγκεκριμένο δρομολόγιο η Olympic Air προσφέρει μία εναλλακτική, ταχύτερη, αλλά και πιο οικονομική λύση για το κοινό που ταξιδεύει μεταξύ των δύο χωρών. Με δεδομένο ότι η περιοχή της πρωτεύουσας καλύπτεται από το δρομολόγιο Αθήνα – Τίρανα, η προσθήκη του δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Τίρανα διαμορφώνεται ώστε να καλύψει τη ζήτηση μεταξύ της Βορείου Ελλάδος και της γειτονικής χώρας, με την οποία υπάρχει έντονη οικονομική συνεργασία και δραστηριότητα.

Τα εγκαίνια έγιναν με μεγάλη επισημότητα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Κρατικό Αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, παρουσία παραγόντων της συμπρωτεύουσας, εκπροσώπων του Διπλωματικού και Προξενικού Σώματος και του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Olympic Air, κ. Γιώργου Ευστρατιάδη.
Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Olympic Air, κ. Γιώργος Ευστρατιάδης, δήλωσε:

«Η πολυπληθής  παρουσία Αλβανών υπηκόων στην Βόρεια Ελλάδα σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη επιχειρηματική διείσδυση ελληνικών εταιρειών στην φίλη γείτονα  χώρα, ήταν το καλύτερο εχέγγυο για την απόφασή μας για την αεροπορική σύνδεση των δύο  χωρών από την Θεσσαλονίκη. Σήμερα ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας άνω των 150.000 Αλβανών υπηκόων  οι οποίοι προσφέρουν, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, σημαντικό έργο στην οικονομική ζωή της περιοχής. Σε μηνιαία βάση περίπου 50.000 Αλβανοί πολίτες μετακινούνται οδικώς από και προς την Βόρεια Ελλάδα. Επίσης περισσότερες από 80 βορειοελλαδικές επιχειρήσεις διατηρούν γραφεία στα Τίρανα και αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί στο άμεσο μέλλον, ενώ ο συνολικός αριθμός  των ελληνικών εταιρειών που  δραστηριοποιούνται στην γείτονα χώρα υπερβαίνει τις 270. Επίσης, η Ελλάδα αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Αλβανίας και τον μεγαλύτερο επενδυτή ξένων κεφαλαίων στην χώρα.
Μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα κατήφειας και οικονομικής αβεβαιότητας η Olympic Air προχωρά  με βήματα σταθερά στην υλοποίηση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της στοχεύοντας στο τρίπτυχο:
1. Παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές.
2. Οικονομική ενδυνάμωση της εταιρίας, και
3. Διατήρηση του ονόματος της Ολυμπιακής στην κορυφαία θέση προτίμησης μεταξύ των ταξιδιωτών στον ελληνικό χώρο».

O Αναπληρωτής Περιφερειάρχης  Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης Διονύσιος δήλωσε:
«Για να πουλήσουμε τον Τουρισμό μας πρέπει να έχουμε μια αεροπορική εταιρία. Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι  που έχουμε κοντά μας μια αεροπορική εταιρία που ακούει εμάς και τις απόψεις μας».

Ο Πρόξενος της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Poda Riza, δήλωσε:
«Με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθήσαμε τη «γέννηση» της απευθείας σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα Τίρανα. Η Αλβανία είναι ανοικτή στην επιχειρηματική συνεργασία με την Ελλάδα, και το νέο αυτό δρομολόγιο θα διευρύνει τους ορίζοντες συνεργασίας των δύο χωρών στο Εμπόριο και τις επιχειρήσεις. Και παράλληλα θα θέσει το υπόβαθρο για την ανάπτυξη ακόμα καλύτερων σχέσεων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Τιράνων, όχι μόνο στον επιχειρηματικό τομέα αλλά και στον Τουρισμό και τον Πολιτισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.