Αρχική Ελλάδα 100 και πλέον ΤΟ’ς και τουριστικούς πράκτορες προσκαλεί ο ΕΟΤ Γαλλίας στο...

100 και πλέον ΤΟ’ς και τουριστικούς πράκτορες προσκαλεί ο ΕΟΤ Γαλλίας στο Μουσείο Λούβρου

Celestyal Cruises

“Αρχαία Μακεδονία – Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου” είναι το θέμα της έκθεσης στο Μουσείο του Λούβρου, η οποία όπως καλώς γνωρίζετε λειτουργεί από τις 13 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 16 Ιανουαρίου 2012.
Η έκθεση, προϊόν ελληνογαλλικής συνεργασίας, αναδεικνύει τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βόρειας Ελλάδας, μια κληρονομιά ακόμα άγνωστη στο ευρύ κοινό λόγω των πρόσφατων ανακαλύψεων. Χωρίς υπερβολή θα τολμούσαμε να πούμε πως από τα μέσα Οκτωβρίου η καρδιά του Λούβρου χτυπάει ελληνικά. Σύμφωνα με πρόσφατα επίσημα στοιχεία από την έφορο της έκθεσης κυρία Sophie Descamps η επισκεψιμότητα έχει χτυπήσει κόκκινο κάτι που σημαίνει πως περίπου 5.000 είναι ο αριθμός των επισκεπτών ημερησίως ενώ ο αριθμός αυτός αγγίζει τους 7.000 επισκέπτες κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, ημέρες κατά τις οποίες το Μουσείο παραμένει ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ.

Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας που είχε και συνεχίζει να διατηρεί το γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας με τα τμήματα επικοινωνίας – τύπου και δημοσίων σχέσεων, κατάφερε να εξασφαλίσει την παραχώρηση της ιστορικής αίθουσας συνεδριάσεων του ΔΣ του Μουσείου του Λούβρου για την πραγματοποίηση εκδήλωσης με τους επαγγελματίες της αγοράς σε εκδήλωση – workshop την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012.

Η αίθουσα βρίσκεται στην Δυτική πλευρά του Μουσείου, απέναντι από τη γνωστή πυραμίδα στο χώρο που αποκαλείται «Pavillon Mollien». Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας, λίγο πριν πέσει η αυλαία της έκθεσης, έχει να κάνει με το τέλος των χειμερινών διακοπών των Γάλλων, την κυκλοφορία στην αγορά των τουριστικών καταλόγων για το 2012 από τα μέσα Ιανουαρίου γεγονός που σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου μιας και οι Γάλλοι αρχίζουν να προγραμματίζουν το διάστημα Φεβρουάριος – Απρίλιος τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

100 και πλέον ΤΟ’ς και τουριστικοί πράκτορες που προτείνουν την Ελλάδα στα προγράμματα τους έχουν λάβει πρόσκληση να παραστούν στην προαναφερόμενη εκδήλωση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξης:

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου από τις 14:00 έως τις 17:00 υποδοχή των ΤΟ’ς & τουριστικών πρακτόρων οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους από τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, των Ενώσεων των Ξενοδόχων από τη Βόρεια Ελλάδα όπως επίσης και μεμονομένων ξενοδόχων που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν, σε μια ευρύτερη προσπάθεια ανάδειξης του τουριστικού προιόντος της περιοχής τους στη γαλλική αγορά.

Η έλευση των 120 περίπου πρακτόρων θα γίνει σε τρία γκρουπ των 40 ανθρώπων για πρακτικούς λόγους μιας και με το που θα τελειώνει η ωριαία συνάντηση με το σύνολο των εκπροσώπων από τη Βόρεια Ελλάδα θα υπάρχει συνοδός που θα οδηγεί τον όμιλο των 40 πρακτόρων στην παρακείμενη αίθουσα «Ναπολέων» όπου φιλοξενείται η σημαντικότατη από πλευράς εκθεμάτων έκθεση για τον Μ. Αλέξανδρο. Οι καλεσμένοι ΤΟ’ς και πράκτορες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τον πλούτο της Μακεδονίας και να δουν με λεπτομέρεια τα 1.000 και πλεον εκθέματα από τα οποία τα δύο τρίτα, 668 για την ακρίβεια, προέρχονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τις επτά Εφορείες Αρχαιοτήτων της Μακεδονίας.

Μετά το πέρας του workshop και με την έλευση και του τελευταίου γκρουπ από την έκθεση θα παρατεθεί όρθια δεξίωση κατά την οποία θα υπάρξει η δυνατότητα συνέχισης των επαφών (networking).

Για τη συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου δεν απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού μιας και η όλη εκδήλωση καλύπτεται από τον ΕΟΤ (αίθουσα και είσοδοι για την επίσκεψη στην έκθεση, κοκτειλ κλπ).

“Αυτό που προσβλέπουμε από την αθρόα συμμετοχή σας σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση είναι η καλή σας διάθεση, οι χρηστικές πληροφορίες που θα μεταφέρετε στις αποσκευές σας για να καταστήσουμε γνωστή μια πανέμορφη γωνιά της χώρας μας, τη γη του Μέγα Αλέξανδρου, να την αναδείξουμε και να την καθιερώσουμε στον χάρτη της τουριστικής αγοράς της Γαλλίας”, τονίζει ο Διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ Γαλλίας κ. Θεόδωρος Χαρτοματσίδης.

Και συνεχίζει “Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψω να προσθέσω πως το γραφείο μας εδώ και δύο μήνες κατακλύζεται από πληθώρα ηλεκτρονικών μηνυμάτων και τηλεφωνικών επαφών σε αναζήτηση πληροφοριών για την Μακεδονία, την πατρίδα του Μ. Αλέξανδρου, έπειτα από επίσκεψη της έκθεσης με σκοπό την προετοιμασία ταξιδιού το προσεχές καλοκαίρι.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.