Αρχική Μεταφορές Υπ. Ανάπτυξης: 7 λιμάνια στους δήμους

Υπ. Ανάπτυξης: 7 λιμάνια στους δήμους

Λιμάνι ΘάσουΈνα χρόνιο αίτημα των αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από το 2003, ικανοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Αφορά στην παραχώρηση λιμένων στους κατά τόπους δήμους από το υπουργείο Ανάπτυξης-υφυπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπως άλλωστε προβλέπει και ο «Καλλικράτης». Έτσι, στους αντίστοιχους δήμους πέρασαν από τα κατά τόπους λιμενικά ταμεία, οι λιμένες της , της Σάμου, της Χίου, της Κορίνθου, του Σικυωνίων (Κιάτου), της Πύλου και της Αμφιλοχίας. Να σημειωθούν πως εκκρεμούν ακόμη 31 αιτήσεις δήμων.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΕΝ, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υφυπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, του δημάρχου Σάμου Στέλιου Θάνου, εκπροσώπων νησιωτικών και παράκτιων δήμων και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων, ύστερα από διεξοδική συζήτηση, κατέστη δυνατή η μεταβίβαση της διαχείρισης των χερσαίων ζωνών και των λιμένων σ’ όλους εκείνους τους δήμους που είναι οργανωτικά έτοιμοι και διαθέτουν τις απαιτούμενες δομές για να υποδεχθούν τις αρμοδιότητες των σημερινών λιμενικών ταμείων.

Όλες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο μεταβίβασης της περιουσίας, των δικαιωμάτων, των υποχρεώσεων, των πόρων και των αρμοδιοτήτων από τα υφιστάμενα λιμενικά ταμεία προς τα νέα δημοτικά λιμενικά ταμεία θα γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα.

Να σημειωθεί πως η εξέλιξη αναμένεται ν’ αποδώσει σημαντικά οικονομικά, αναπτυξιακά και άλλα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν μέσα από την ενοποίηση των παραλιακών ζωνών με τον υπόλοιπο αστικό ιστό των πόλεων και από την αναίρεση μιας σειράς δυσλειτουργιών, προβλημάτων και αδυναμιών του παρελθόντος, που οφείλονταν αποκλειστικά στην ύπαρξη της αποκαλούμενης «δυαρχίας» στη διοίκηση και διαχείριση των χερσαίων ζωνών των πόλεων.

Πηγή http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/16552

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.