Αρχική Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας Την αδυναμία της Ελλάδας, να απορροφήσει κονδύλια από την ΕΕ, επισήμανε στο...

Την αδυναμία της Ελλάδας, να απορροφήσει κονδύλια από την ΕΕ, επισήμανε στο ΞΕΕ η Πρόεδρος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ΕλλάδοςΤην αδυναμία της Ελλάδας, να προχωρήσει στην απορρόφηση σημαντικών κονδυλίων, που έχουν δεσμευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εφαρμογή συγκεκριμένων υποδομών και μέτρων, ούτως ώστε να εκτονωθεί το πρόβλημα της γκετοποίησης του κέντρου της Αθήνας και να απομειωθεί η λαθρομετανάστευση στη χώρα μας, επισήμανε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κα Cecilia Malmstrom στον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Γιώργο Τσακίρη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η Επίτροπος δεσμεύτηκε στον Πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε. ότι θα υπάρξει για το συγκεκριμένο θέμα νέα συνάντηση εντός του Ιανουαρίου στην Αθήνα, με στόχο την άμεση επίλυση του φλέγοντος ζητήματος, ιδρύοντας ένα διαρκή δίαυλο επικοινωνίας και συντονισμού δράσεων με την ελληνική πλευρά. Υπογραμμίζεται ότι στη χθεσινή σύσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρευρέθη το μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. και γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών κ. Αλέξανδρος Βασιλικός και μέλη της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.) κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα ευρωβουλευτή κ. Γιώργου Παπανικολάου. Η κα Cecilia Malmstrom στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος τόνισε ότι θεωρεί απαραίτητη τη δημιουργία κέντρων κράτησης και υποδοχής λαθρομεταναστών, για τη σίτιση, διαχείριση και τον επαναπατρισμό τους, καθώς και τη δημιουργία υπηρεσίας ασύλου. Ταυτόχρονα τόνισε ότι σημαντικό θέμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ίδια,  εξακολουθεί να παραμένει η διαχείριση των εισερχομένων στην Ε.Ε. μεταναστών, κυρίως  από την Τουρκία,
Στο πλαίσιο της συνάντησης η αντιπροσωπεία της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.  έκανε παρουσίαση των σκοπών και στόχων της , αναφέρθηκε στις ενέργειες και παρεμβάσεις της και κυρίως έθεσε υπόψη της Επιτρόπου την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του, της αυξανόμενης εγκληματικότητας και της παράλληλης απαξίωσης της εμπορικής και τουριστικής δραστηριότητας του. Στην κα Malmstrom δόθηκαν από την ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. στοιχεία που αφορούν την εγκληματικότητα στο κέντρο της πόλης , τις επιπτώσεις στον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας, όπου η πτώση αναφέρεται σε σχέση με το 2010 πάνω από 28% σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου η μείωση περιορίζεται στο 10%. Παράλληλα αναφέρθηκε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α., μόνο στο κέντρο της Αθήνας σημειώνονται απώλειες εξαιτίας της γιγάντωσης του παραεμπορίου, πάνω από 1 δισ. έσοδα για το ελληνικό δημόσιο. Συγχρόνως έγινε αναφορά στο πρόβλημα της συνεχιζόμενης μεγάλης εισόδου λαθρομεταναστών στην χώρα με ρυθμούς πολύ υψηλούς, που φθάνουν για την Ελλάδα σε ποσοστό 60% του συνολικού αριθμού των λαθρομεταναστών και αιτούντων πολιτικό άσυλο που διέρχονται από τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως επισημάνθηκε μεγάλο μέρος αυτής της μεταναστευτικής ροής καταλήγει στο κέντρο της Αθήνας, παρά την παρουσία των δυνάμεων της FRONTEX στα σύνορα της χώρας μας.  
Στο περιθώριο της σύσκεψης, με την κα Malmstrom, η ελληνική αποστολή είχε  συνάντηση με μέλη της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, καθώς και με τους  Έλληνες ευρωβουλευτές κ. Νικόλαο Χουντή, την κα. Μαριέττα Γιαννάκου και τον κ. Κωνσταντίνο Πουπάκη.
Τέλος, ξεχωριστές συναντήσεις είχε η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. (συμμετείχε ο συντονιστής της κίνησης Δημήτρης Νικολακόπουλος και το μέλος Λαμπρινή Ευαγγελίου) με την Σουηδέζα ευρωβουλευτή κα Cecilia Wikstrom, και τον Μαλτέζο ευρωβουλευτή Simon Busutil, οι οποίοι είναι αμφότεροι, μαζί με τον κ. Παπανικολάου, μέλη της Επιτροπής Μετανάστευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.