Αρχική Ξενοδοχεία Προβολή της Μαγνησίας στην Πολωνία

Προβολή της Μαγνησίας στην Πολωνία

Προβολή της Μαγνησίας στην ΠολωνίαΣτα πλαίσια προώθησης περιοχών της Περιφέρειας, οι οποίες δεν βρίσκονται στον τουριστικό χάρτη ορισμένων αγορών, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος επέλεξε τη χερσαία Μαγνησία για την προώθηση ενός ελληνικού προορισμού στην πολωνική αγορά.
Για τον σκοπό αυτό ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, κος. Κωνσταντίνος Δημ. Λεβέντης, έκανε την παρουσίαση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, την παρουσίαση των τουριστικών υποδομών της Μαγνησίας και τη γενική εικόνα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Η επαγγελματική παρουσίαση ανατέθηκε στο τουριστικό γραφείο Les Hirondelles, το οποίο παρουσίασε, μέσω της εκπροσώπου του κας. Ιουλίας Λαϊου, όλο το Νομό με έμφαση στη χερσαία Μαγνησία, που ήταν και ο σκοπός της παρουσίασης.

Η επιχειρηματική εκδήλωση με θέμα «Τουρισμός και οι δυνατότητες βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Πολωνίας» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 στη Βαρσοβία. Την εκδήλωση διοργάνωσε το  τμήμα Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδος στη Βαρσοβία, ως συνέχεια των αντιστοίχων εκδηλώσεων των προηγουμένων τεσσάρων ετών για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διερεύνηση δυνατοτήτων, προοπτικών ενίσχυσης και περαιτέρω προώθησης της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας, μεταξύ Ελλάδος και Πολωνίας στον τομέα του τουρισμού. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου ογδόντα άτομα, προερχόμενοι από το κλάδο του τουρισμού και εμπλεκομένους φορείς (Tour Operators, Tour Agents, Υπουργεία, Επιμελητήρια, Επιχειρηματίες, Ακαδημαϊκή Κοινότητα, Δημοσιογράφοι). Οι μύθοι αποτέλεσαν ουσιαστικό μέρος της παρουσίασης με ιδιαίτερη έμφαση στους Κενταύρους και τους Αργοναύτες. Το κοινό πληροφορήθηκε επίσης για την ταινία Mamma Mia που γυρίστηκε σε περιοχές της Μαγνησίας και ενθουσίασε τους παρευρισκομένους.

Στο τέλος της ημερίδας, ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος. Λεβέντης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με αντιπροσώπους της πολωνικής αγοράς για καίρια ζητήματα, που αφορούν στην τουριστική αγορά μεταξύ των δύο χωρών.

Η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε τόσο από ελληνικής, όσο και από πολωνικής πλευράς, καταδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον για εντατικοποίηση ουσιαστικών προσπαθειών γνωριμίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου της πρόσφατης υπογραφής διμερής Ελληνο-Πολωνικής Συμφωνίας Τουριστικής Συνεργασίας από τον Έλληνα Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Νικητιάδη και την Πολωνή Υφυπουργό Αθλητισμού και Τουρισμού, κα Sobierajska στις 6 Οκτωβρίου 2011 στην Κρακοβία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.