Αρχική Μεταφορές Παρουσιάσθηκε το Επενδυτικό Πρόγραμμα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. 2012-2016

Παρουσιάσθηκε το Επενδυτικό Πρόγραμμα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. 2012-2016

Celestyal Cruises

ΟΛΠΣτην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. παρουσιάσθηκε το Επενδυτικό Πρόγραμμα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. 2012-2016 και η ένταξη των σημαντικότερων έργων του στο ΕΣΠΑ.
      Στη συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μαζί με τον Υφυπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Θάνο Πάλλη, τη Γενική Γραμματέα ΕΣΠΑ κα Γεωργία Ζεμπελιάδου, τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη, τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη (ΕΣΠΑ), Στέφανο Χρήστου (Πειραιά) και Δημ. Κατσικάρη (Νήσων Πειραιά), παρουσιάσθηκαν, πλην άλλων, τα ακόλουθα:    
Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «επέκταση νοτίου μετώπου λιμένα κρουαζιέρας» προϋπολογισμού 230 εκ. Ευρώ.   
Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «υπερυψωμένο μέσο σταθερής τροχιάς (monorail)» προϋπολογισμού 120 εκ. Ευρώ.
Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου για κρουαζιερόπλοια στην Ακτή Μιαούλη/Αγίου Νικολάου», δημοσίας δαπάνης 3.998.814 Ευρώ.
Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Διαπλάτυνση Λιμένα Αλών και δικτύου λυμάτων επιβατικού λιμένα» δημοσίας δαπάνης 2.899.951. Ευρώ.
Ένταξη στα προγράμματα ΕΣΠΑ Περιφέρειας Αττικής του έργου «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά», προϋπολογισμού 70.000.000 Ευρώ. Για τα επιμέρους έργα θα υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Ο.Λ.Π. Α.Ε. Προγραμματική Σύμβαση.

      Όπως τόνισε στην παρέμβασή του ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «Τα σημαντικότερα έργα του Επενδυτικού μας Προγράμματος, μετά την πλήρη ωρίμανση τους, εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και εντός του α’ εξαμήνου 2012 δημοπρατούνται. Αυτό σημαίνει ότι 427.000.000 ευρώ δεσμεύτηκαν για έργα στον Πειραιά μέσω Κοινοτικών και Δημόσιων Πόρων στα οποία φυσικά θα πρέπει να προστεθούν και όλα τα υπόλοιπα έργα, τα οποία θα κατασκευασθούν με ιδίους πόρους ή μέσω παραχωρήσεων, ύψους 600.000.000 ευρώ. Ήδη το Επενδυτικό Πρόγραμμα 2012-2016 το οποίο ενέκρινε το Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. ξεπερνάει το 1 δις Ευρώ. Έργα τα οποία εντάσσονται στη μεγέθυνση του Λιμένα Πειραιά, προς όφελος της Ναυτιλίας, του Τουρισμού και του Πολιτισμού, της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας του ευρύτερου Πειραιά και της εθνικής οικονομίας. Ένα επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο καταστρώθηκε το 2010, με σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων του ευρύτερου Πειραιά και εγκρίθηκε από  Διυπουργική Επιτροπή υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο. Ένα πρόγραμμα, το οποίο μέσα σε μία περίοδο ύφεσης, δίνει αισιοδοξία και ελπίδα για ανάκαμψη σε κρίσιμους τομείς όπως η Ναυτιλία, η Λιμενική Βιομηχανία και ο Τουρισμός. Ένα πρόγραμμα για το Λιμάνι του Πειραιά, την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, την πολιτική ανάπτυξης της Κρουαζιέρας στην Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.