Αρχική Διεθνή Thomas Cook ξεκινά διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για να αποφύγει τη...

Thomas Cook ξεκινά διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για να αποφύγει τη πτώχευση

Thomas Cook ξεκινά διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για να αποφύγει τη πτώχευσηΣύμφωνα με σημερινή, Τρίτη, 22, Νοεμβρίου, ανακοίνωσή της, στο Λονδίνο, η Thomas Cook αναβάλλει την ανακοίνωση  των αποτελεσμάτων της, και ξεκινά διαπραγματεύσεις με τις δανείστριες τράπεζες έτσι ώστε να αποφύγει την πτώχευση.

Η Thomas Cook είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη και διακινεί στην Ελλάδα πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια πτώχευση του βρετανικού τουρ οπερέιτορ  θα συμπαρασύρει εκατοντάδες ξενοδοχεία στην Ελλάδα τα οποία έχουν μακροχρόνια συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας με την Thomas Cook, καθώς θα αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα της μη καταβολής των συμφωνηθέντων προκαταβολών .

Η εταιρία χρωστά πάνω από 1 δισ. στερλίνες και δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει το χρέος της προς τους δανειστές της, λόγω επιδείνωσης των συναλλαγών της στο τρέχον τρίμηνο.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε σήμερα πτώση -75.19% 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.