Αρχική Αεροπορικά Νέα Easyjet εξαιρετικές αποδόσεις

Easyjet εξαιρετικές αποδόσεις

Easyjet εξαιρετικές αποδόσειςΑποτελέσματα για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2011

·      Η easyJet έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο κατά το προηγούμενο έτος και έχει παρουσιάσει σημαντικά αποτελέσματα στο περιθώριο κέρδους προ φόρων, το οποίο αυξήθηκε κατά £60 εκατομμύρια και ανήλθε στα £248 εκατομμύρια, παρά την αύξηση κατά £100 εκατομμύρια στα κόστη καυσίμου. Αυτή η εξαιρετική απόδοση οφείλεται στο στενό έλεγχο του κόστους, στην αποτελεσματική διαχείριση απόδοσης, στην ισχύ του δικτύου της εταιρίας και στη σταθερή προσοχή στους πελάτες.   
·      Η επιστροφή επενδυμένων κεφαλαίων (ROCE) βελτιώθηκε κατά 3.9 ποσοστιαίες μονάδες σε 12.7%
·      Η απόδοση χρονικής ακρίβεια πτήσεων (OTP) βελτιώθηκε κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες σε 79%, με την αξιοσημείωτη επίδοση σε όλο το εύρος του δικτύου να οδηγεί σε βελτίωση έξι ποσοστιαίων μονάδων της ικανοποίησης των πελατών.
·      Τα συνολικά έσοδα ανά θέση αυξήθηκαν κατά 4.1% (3.4% σε σταθερή ισοτιμία νομίσματος) σε £55.27, καθώς οι επενδύσεις αναφορικά με τη χωρητικότητα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά το οικονομικό έτος 2010 και το πρώτο μισό του 2011 άρχισαν να αποδίδουν σε συνδυασμό με εξαιρετικές επιδόσεις στα έσοδα που προέρχονται από συμπληρωματικές υπηρεσίες, αυξάνοντας τα έσοδα ανά θέση κατά 12.9% σε £11.52, κατόπιν αποφασιστικών κινήσεων της διοίκησης στη  διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.
·      Ο αριθμός επιβατών αυξήθηκε κατά 11.8% σε 54.5 εκατομμύρια και η πληρότητα βελτιώθηκε κατά 0.3% φτάνοντας το 87.3%. Οι επιβάτες που δεν προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο εκπροσωπούν πλέον το 56%, αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Αντίστοιχα, οι επιβάτες που ταξιδεύουν με την easyJet για επαγγελματικούς σκοπούς αυξήθηκαν σχεδόν κατά ένα εκατομμύριο σε 9,5 εκατομμύρια.
·      Το υπογεγραμμένο κόστος ανά θέση (μη συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων και των διακυμάνσεων του νομίσματος) μειώθηκε κατά 1,3% για το πλήρες έτος και παρέμεινε σταθερό σε καταγεγραμμένη βάση με σημαντικές επιδόσεις στις υπηρεσίες εδάφους, τη συντήρηση και τα κόστη που σχετίζονται με  αναστάτωση στο σχεδιασμό των πτήσεων.
·      Κατά το τρέχον έτος παρατηρήθηκαν σημαντικές ταμειακές ροές £424 εκατομμυρίων, οι οποίες οδήγησαν σε καθαρό κέρδος £100 εκατομμυρίων, όπως καταγράφηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2011
·      Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει προτείνει επιστροφή κεφαλαίου σε μία και μόνο δόση, η οποία είναι πιθανό να δομηθεί στη μορφή ενός ειδικού μερίσματος των £150 εκατομμυρίων. Εάν σε αυτό συνυπολογιστεί και το καθιερωμένο μέρισμα των 10,5 πεννών ανά μετοχή, η συνολική επιστροφή μετρητών στους μετόχους για το έτος θα ανέλθει στα £195 εκατομμύρια ή 45.4 πέννες ανά μετοχή, ποσά τα οποία θα καταβληθούν στους μετόχους που διατηρούν μετοχές στο κλείσιμο της λήξης της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της 23 Μαρτίου 2012 στις 2 Μαρτίου του 2012 με ημερομηνία αποκοπής μερίσματος στις 29 Φεβρουαρίου του 2012.
·      Τα κέρδη ανά μετοχή βελτιώθηκαν κατά 24,1 πέννες σε 52,5 πέννες ανά μετοχή, εκ των οποίων οι 9 πέννες είναι αποτέλεσμα των αλλαγών στο ποσοστό φορολόγησης του Ηνωμένου Βασιλείου και διαφόρων φορολογικών αιτημάτων.
·      Οι επόμενες κρατήσεις είναι στo ίδιο επίπεδα με το προηγούμενο έτος. Με το 45% περίπου των θέσεων για τη χειμερινή περίοδο, τα συνολικά έσοδα ανά θέση για το πρώτο μισό σε σταθερό νόμισμα αναμένονται να παρουσιάσουν μέτρια μονοψήφια αύξηση.

Σημείωση 1: Τα αναφερόμενα στοιχεία περιλαμβάνουν κόστος  £27 εκατομμυρίων   τα οποία σχετίζονται με συνέπειες από το σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας καθώς και ζημίες  £7 εκατομμυρίων σχετικά με τη διάθεση του αεροσκάφους A321 το 2010. Το 2011 δεν υπήρξαν καθόλου αναφερόμενες  προσαρμογές..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.