Αρχική Ξενοδοχεία 4.133 δέντρα φυτεύονται στη Μεσσηνία!

4.133 δέντρα φυτεύονται στη Μεσσηνία!

Celestyal Cruises

Costa Navarino ForestΤο διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι που δημιούργησαν η Aegean Airlines και η Costa Navarino, σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, συγκέντρωσε συμμετοχές από 106 χώρες!

Το διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι Costa Navarino Forest που δημιούργησαν η Aegean Airlines, μέλος της Star Alliance, και η Costa Navarino, ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, με συμμετοχές από όλα τα μέρη του πλανήτη.  Τα δέντρα που θα φυτευτούν στη Μεσσηνία, ανέρχονται στα 4.133 ενώ οι 5 τυχεροί νικητές που προέκυψαν μετά από κλήρωση, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το δικό τους δέντρο στο δάσος.

Η Aegean Airlines και η Costa Navarino ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτήν την πρωτοβουλία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Environment Programme – www.unep.org/billiontreecampaign), προσελκύοντας το ενδιαφέρον παγκόσμια και παράλληλα δρώντας στη Μεσσηνία, ενώ συμβάλλουν κατ’ αυτόν τον τρόπο στη διεθνή εκστρατεία Billion Tree Campaign, στο πλαίσιο της οποίας έχουν ήδη φυτευτεί περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δέντρα, σε 170 χώρες.

To Costa Navarino Forest είχε περισσότερες από 36.000 συμμετοχές διαδικτυακά, ενώ πρόκειται να φυτευτούν 4.133 αληθινά δέντρα. Αυτή η δράση κίνησε το ενδιαφέρον ανθρώπων από κάθε γωνιά του πλανήτη. Συνολικά, στο παιχνίδι υπήρχαν συμμετοχές από 106 χώρες (ανάμεσα στις οποίες: Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία) και φυσικά από την Ελλάδα.

Όσοι έλαβαν μέρος, έμαθαν μέσω του διαδραστικού παιχνιδιού, χρήσιμες πληροφορίες για το φυσικό μας περιβάλλον και για τις δενδροφυτεύσεις. Μετά το εικονικό δάσος, έρχεται τώρα η σειρά του πραγματικού όπου τα 4.133 δέντρα που θα φυτευτούν στις πλαγιές του Ταΰγετου, θα ενισχύσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Το Δασαρχείο Καλαμάτας υποστηρίζει ενεργά τη δράση, καθώς θα παραχωρήσει τα δενδρύλλια προς φύτευση. Παράλληλα, με την οικονομική ενίσχυση της Aegean Airlines και της Costa Navarino, τα δέντρα αυτά θα αναπτυχθούν και θα συντηρηθούν σωστά για τα επόμενα χρόνια.

Τα 1.000 ψηλότερα δέντρα του δάσους θα φέρουν το όνομα του ιδιοκτήτη τους, ενώ τα 500 ψηλότερα εξ’ αυτών, έλαβαν μέρος στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου και ανέδειξε 5 τυχερούς νικητές. Ο κάθε νικητής κερδίζει ένα ταξίδι 5 ημερών για 2 άτομα, που περιλαμβάνει πτήσεις με την Aegean Airlines και διαμονή στο The Westin Resort, Costa Navarino. Με αυτό το ταξίδι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν από κοντά το δέντρο που φέρει το όνομά τους στο Μεσσηνιακό δάσος!  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.