Home Ξενοδοχεία Τεράστια τα προβλήματα των ξενοδοχείων από την υψηλή τιμή στο πετρέλαιο

Τεράστια τα προβλήματα των ξενοδοχείων από την υψηλή τιμή στο πετρέλαιο

Eρώτηση στη Βουλή (υπ’ αρ. 1291/2011) προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κατέθεσε ο Βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στα τουριστικά καταλύματα από την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Στην Ερώτησή του αναφέρει:

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί στα ξενοδοχεία της χώρας, που λειτουργούν υπό τη νομική μορφή εταιρείας, από την υψηλότατη τιμή στην οποία υποχρεούνται να προμηθεύονται πετρέλαιο κίνησης για θέρμανση, η τιμή του οποίου φθάνει το 1,5 €/λίτρο! Η σχετική ρύθμιση, που περιλαμβάνεται στα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, προκαλεί επιπτώσεις που προφανώς δεν τις είχε εκτιμήσει η Κυβέρνηση, παρά τις επισημάνσεις μας στη Βουλή.

Τα προβλήματα μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο σε ορεινές περιοχές όπως το Ζαγόρι, το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα, η Κόνιτσα, οι οποίες έχουν αυξημένες ανάγκες για θέρμανση.

Ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς: Εάν προτίθενται να αναθεωρήσουν αμέσως τη σχετική διάταξη για το πετρέλαιο θέρμανσης των τουριστικών καταλυμάτων, που λειτουργούν υπό μορφή εταιρείας, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων αυτών επιχειρήσεων, που θα έχει τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για την Ελληνική Περιφέρεια, στην εξαιρετικά δύσκολη σημερινή περίοδο που διανύουμε.

Πηγή:
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.