Αρχική Επικαιρότητα Τα νέα μη επανδρωμένα σκάφη της Boeing με υδρογόνο

Τα νέα μη επανδρωμένα σκάφη της Boeing με υδρογόνο

Σε λίγες μέρες ετοιμάζεται για το παρθενικό του ταξίδι ένα επαναστατικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο το οποίο μπορεί να παραμείνει … στον αέρα για 4 ολόκληρες μέρες σε ύψος 65.000 ποδιών.
Το «Phantom Eye», το οποίο κατασκευάστηκε από το τμήμα Phantom Works της Boeing, τροφοδοτείται από υδρογόνο και είναι σχεδιασμένο για να μπορεί να εκτελεί πτήσεις αναγνωριστικές και επιτήρησης, παραμένοντας ωστόσο σε μεγάλο υψόμετρο, ενώα παράλληλα είναι και απόλυτα οικολογικό μιας και θα παράγει ως μοναδικό υπό-προϊόν, νερό.
Την πρώτη πτήση του θα ξεκινήσει από την στρατιωτική αεροπορική βάση Edwards στην Καλιφόρνια και αναμένεται να διαρκέσει κάπου στις 4 με 8 ώρες.
Η εταιρεία αναπτύσσει παράλληλα ένα ακόμα κατά πολύ μεγαλύτερο μη επανδρωμένο σκάφος, το οποίο θα είναι ικανό να πετάει για 10 συνεχόμενες ημέρες και ακόμα ένα το «Phantom Ray», ένα μαχητικό μεγέθους UAV εξοπλισμένο με ακόμα περισσότερο εξελιγμένη τεχνολογία, το οποίο θα δοκιμαστεί τον ερχόμενο Απρίλιο.
Ο πρόεδρος του τμήματος, Darryl Davis, δήλωσε ότι το Phantom Eye, είναι το πρώτο του είδους του και πως είναι δυνατό να ανοίξει μια νέα αγορά στον τομέα της περισυλλογής δεδομένων και επικοινωνίας. Το σύστημα ώθησης που χρησιμοποιεί και βασίζεται στο υδρογόνο, θα αποτελέσει και το κλειδί της επιτυχίας για το αεροσκάφος, μιας και είναι ιδιαίτερα αποδοτικό και οικονομικό, ενώ έχει και μηδαμινές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις.
Το αεροσκάφος κινείται από δύο 2 2,3 λίτρων 4κύλινδρες μηχανές με 150 ίππους έκαστη. Το άνοιγμα των πτερυγίων του είναι στα 46 μέτρα και η μέση ταχύτητα πτήσης θα είναι στους 150 κόμβους. Τέλος θα είναι ικανό να μεταφέρει μέχρι και 205 κιλά φορτίου.

 

techit

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.