Αρχική Οικονομία Συνεχίζεται η απαξίωση, να σταματήσουν οι Κινέζοι να επενδύουν στην χώρα μας...

Συνεχίζεται η απαξίωση, να σταματήσουν οι Κινέζοι να επενδύουν στην χώρα μας λένε οι αναλυτές τους

Δεν είναι μόνο οι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης, η κινεζική Dagong Global Credit Rating ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, καθώς εκτιμά ότι η χώρα «έχει χάσει τελείως την φερεγγυότητά της και πρέπει να προετοιμαστεί για μια μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους».
Ειδικότερα, ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την αξιολόγηση της χώρας στο C από CCC με αρνητικές προοπτικές.
 
Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση C υποδηλώνει μεγάλο ρίσκο χρεοκοπίας.
 
Παράλληλα, προβλέπει συρρίκνωση της οικονομίας κατά 7,2% και 6,8% για το 2012 και το 2013 στην Ελλάδα, και δηλώνει ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τη χώρα να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα.
 
«Η κοινωνική αναταραχή έχει ενταθεί, η ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ελέγχει τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις έχει καταστραφεί δραματικά, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την εφαρμογή των προγραμμάτων διάσωσης της ΕΕ», επισημαίνει η Dagong.

Πηγή www.fmvoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.