Αρχική Έκτακτα Γεγονότα Παράνομες οι καταλήψεις των πλοίων μας λέει η ΝΕΛ

Παράνομες οι καταλήψεις των πλοίων μας λέει η ΝΕΛ

Σας παραθέτουμε ανοικτή επιστολή η οποία μας εστάλη από τη Ναυτιλιακή εταιρία Λέσβου, με τις θέσεις της εταιρίας, σχετικά με τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ.

“Επί μήνες η εταιρεία μας δέχεται συντονισμένη επίθεση, άρνηση ελλιμενισμού των πλοίων μας, άρνηση εγκρίσεως δρομολογίων, συνεχής ένταση με την ΠΝΟ, η οποία, στοχεύοντας επιλεκτικά συγκεκριμένες γραμμές, με έντονο ανταγωνισμό, προβαίνει σε παράνομες καταλήψεις των πλοίων μας, πλήρης απουσία του Λιμενικού Σώματος, το οποίο ακολουθώντας τις εντολές του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα του ΥΠΡΟΠΟ ανέχεται, αν δεν ενθαρρύνει, την παρανομία, ενώ κλείνει τα μάτια στον τρόπο διακίνησης εύφλεκτων και επικίνδυνων φορτίων, πάντα στις ίδιες γραμμές.  
Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με διασπορά φημών και συνεχείς διαρροές στον Τύπο, προξενούν ανησυχία στους πελάτες μας, οι οποίοι πλέον φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν με την εταιρεία μας, πότε για τον έναν και πότε για τον άλλο λόγο, και απευθύνονται στους ανταγωνιστές μας.   
Οι συνεχείς παρενοχλήσεις της ΠΝΟ και οι παράνομες καταλήψεις των πλοίων μας, μέχρι την ώρα της προγραμματισμένης αναχώρησης τους, μας προξενούν τεράστια άμεση και έμμεση ζημία. Πέραν της απώλειας πελατείας, η πετρέλευση των πλοίων γίνεται την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ακολουθηθεί σωστά η διαδικασία προθέρμανσης τους, ενώ διενεργούνται υπό πίεση οι αναγκαίες καθημερινές συντηρήσεις, αφού εμποδίζεται η είσοδος εξωτερικών συνεργείων συντήρησης στα πλοία μας. Αποτέλεσμα η εμφάνιση βλαβών – όπως χθες στο πλοίο μας ΘΕΟΦΙΛΟΣ – οι οποίες προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ζημία. Έτσι, το πλοίο μας ΘΕΟΦΙΛΟΣ, το οποίο χθες τελούσε υπό κατάληψη, εμφάνισε σοβαρή μηχανική βλάβη, για την οποία ήδη δόθηκε εντολή να διερευνηθεί από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια της και να αποδοθούν οι σχετικές αστικές και λοιπές ευθύνες.
Και όλα αυτά χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο, αλλά με προσχηματικές απαιτήσεις, κακόβουλες ενέργειες, προκλητικές παραλείψεις και ύποπτη ανοχή.  
Ελαφρότητα και επανάληψη του «αυτή είναι η Ελλάδα» ή σαμποτάζ; Ας διαλέξουν οι αρμόδιοι και ας πράξουν τα δέοντα.
Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, μέσα στις γενικότερες αντίξοες συνθήκες, που επιτείνονται από τα ανωτέρω, ελπίζοντας ότι θα συνεχιστεί η αμέριστη υποστήριξη και η συνεχής συμπαράσταση του συνδέσμου μας (ΕΕΝ-ΣΕΕΝ) και των συναδέλφων μας.”

Εν τω μεταξύ από τη Τετάρτη το απόγευμα τα πλοία της εταρίας κινούνται κανονικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.