Αρχική Εταιρικά Νέα Κρυφό εργαστήριο της Google

Κρυφό εργαστήριο της Google

Κρυφό εργαστήριο της GoogleΈνα άκρως απόρρητο εργαστήριο σε άγνωστη τοποθεσία του Bay Area, όπου τα ρομπότ τρέχουν ελεύθερα, είναι το κρυφό εργαστήριο της Google, σύμφωνα με άρθρο των Νew Υork Times, είναι ένα μέρος όπου το ψυγείο σας θα μπορούσε να είναι συνδεδεμένο με το Internet, έτσι θα μπορούσε να σας ειδοποιήσει ότι πρέπει να πάτε για ψώνια. Το Ρομπότ σας θα μπορούσε να πάει στο γραφείο, ενώ μένετε στο σπίτι με τις πιτζάμες σας. Και θα μπορούσε, ίσως, να υπάρχει ένα ασανσέρ που πάει στο διάστημα.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα όνειρα που επεξεργάζονται στο Google X, στο κρυφό εργαστήριο της Google.

Εκπρόσωπος της Google, πάντα σύμφων με το άρθρο των ΝΥT, αρνήθηκε να σχολιάσει το εργαστήριο, αλλά είπε ότι η επένδυση είναι πολύ μικρή σε σύγκριση με τις επενδύσεις που γίνονται στις βασικές επιχειρήσεις.

Για τη Google, η οποία χρησιμοποιεί τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης με αλγόριθμους αναζήτησης, μερικά από τα αλλόκοτα αυτά σχέδια μπορεί να μην είναι τόσο τραβηγμένα.

Για παράδειγμα, οι διαστημικοί ανελκυστήρες, είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος όχι μόνο των ιδρυτών της Google αλλά και άλλων επιχειρηματιών της Silicon Valley. Οι ανελκυστήρες αυτοί θα μπορούσαν να συλλέγουν πληροφορίες ή να συλλέγουν αντικείμενα από το διάστημα. Η Google της οποίας έργο είναι η συλλογή δεδομένων από όλο τον κόσμο, θα μπορούσε να συλλέγει τα δεδομένα του ηλιακού μας συστήματος.

Τα ρομπότ θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη Google στη συλλογή πληροφοριών, και να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους που φωτογραφίζουν τους δρόμους για το Google Map, επίσης θα μπορούσαν να προορίζονται για βοήθεια στα σπίτια και γραφεία.

Στο Google Χ εργάζεται ο Sebastian Thrun, ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον κόσμο της ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος διδάσκει επιστήμη των υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και είναι ο πρώτος που εφεύρε το πρόγραμμα πλοήγησης αυτοκινήτων, το οποίο η Google πρόκειται να προχωρήσει σε παραγωγή για τις ΗΠΑ. Επίσης, στο εργαστήριο είναι ο Andrew Ng, ένας άλλος καθηγητής του Στάνφορντ, ο οποίος ειδικεύεται στην εφαρμογή της νευροεπιστήμης με την τεχνητή νοημοσύνη με στόχο να διδαχθούν ρομπότ και μηχανές να λειτουργούν σαν άνθρωποι.

Ο κ. Johnny Chung Lee, ένας ειδικός στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή, ήρθε στο Google X από τη Microsoft φέτος, ο συγκεκριμένος έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη του Kinect της Microsoft, ο παίκτης video game που ανταποκρίνεται στην ανθρώπινη κίνηση και φωνή.

Πηγή: New York Times

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.