Αρχική Πολιτισμός Η Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014

Η Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014

Η Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014Στη Μπράγκα, της Πορτογαλίας, στις 19 Νοεμβρίου, στο τελικό στάδιο του αγώνα για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας (EYC) 2014, η επταμελής επιτροπή, αξιολόγησε τις προτάσεις και κατέληξε στη Θεσσαλονίκη.
 
Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε και υποστηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και σήμερα διάγει τον 6ο της χρόνο. Η τελετή απονομής έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Μελών του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας στις 18 Νοεμβρίου, όπου η Θεσσαλονίκη κατάφερε να βγει η νικήτρια μέσα από το σκληρό ανταγωνισμό με το Ιβάνοβο (Ρωσία) και το Ηράκλειο (Ελλάδα). Την τελετή φιλοξένησε η επόμενη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2012 Μπράγκα, Πορτογαλίας, παρουσία τοπικών οργανώσεων νεολαίας.
 
Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, η Θεσσαλονίκη προβλήθηκε ως μία πόλη παλλόμενη από τη συμμετοχή κοινωνικών ομάδων και τόνισε τη μεγάλη υποστήριξη των ενδιαφερόμενων μερών από το τοπικό στο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα μέλη της επιτροπής επιπλέον παρατήρησαν ότι η Θεσσαλονίκη έδωσε έμφαση στη σημασία της εγκαθίδρυσης αειφόρων προγραμμάτων για μία ποικιλία δραστηριοτήτων που απευθύνονται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι βάσει των ήδη υπαρχουσών δομών.
 
«Η Θεσσαλονίκη υπέβαλε την πιο δυνατή αίτηση, μία αίτηση η οποία δημιουργήθηκε από νέους και με νέους ανθρώπους, κάτι που είναι έκδηλο στο πρόγραμμά τους που είναι γεμάτο με δημιουργικές ιδέες,» δήλωσε ο Peter Matjašič, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας. «Με δύο χρόνια μπροστά τους μέχρι να ξεκινήσει το έτος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας, προσβλέπουμε στην υποστήριξη της Θεσσαλονίκης όσον αφορά στο να επενδύσει και να δώσει χώρο στους νέους και στις οργανώσεις νέων», κατέληξε ο Matjaš.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.