Αρχική Οικονομία Δ.Σ. Σάμου: «Ταφόπλακα» για τουρισμό και νησιά η κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ

Δ.Σ. Σάμου: «Ταφόπλακα» για τουρισμό και νησιά η κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ

Δ.Σ. Σάμου: «Ταφόπλακα» για τουρισμό και νησιά η κατάργηση μειωμένου ΦΠΑΑντίθετο δηλώνει, με ψήφισμά του, το δημοτικό συμβούλιο Σάμου στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή 13% στο ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου, δηλώνοντας πως «τυχόν αποδοχή του από την κυβέρνηση θα είναι ταφόπλακα στην ανάπτυξη και επιβίωση των νησιωτών μας και πλήγμα στον τουρισμό, λόγω της επί πλέον επιβάρυνσης του κόστους ζωής στα νησιά».

Η ψήφισμα του Δ.Σ. Σάμου

Το δημοτικό συμβούλιο Σάμου στη συνεδρίασή του στις 31-10-2011, με την υπ’ αριθμ. 354/2011 απόφασή του, ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

(μετά από αίτημα του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ επικαιροποιώντας το ψήφισμα, που είχε εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’ αριθμ. 55/2011 απόφασή του στις 16/2/2011)

Θεωρεί απαράδεκτη την πρόταση της τρόικας (ΔΝΤ-Ε.Ε.-ΕΚΤ) στα πλαίσια του μνημονίου και μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ (κατά 30%) στα νησιά του Αιγαίου, μέτρο το οποίο είχε ληφθεί (ν. 2093/92) σε αντιστάθμισμα των μειονεκτημάτων λόγω της νησιωτικότητας, γιατί τυχόν αποδοχή του από την κυβέρνηση θα είναι ταφόπλακα στην ανάπτυξη και επιβίωση των νησιωτών μας και πλήγμα στον τουρισμό, λόγω της επί πλέον επιβάρυνσης του κόστους ζωής στα νησιά.

Καλούμε την κυβέρνηση αφενός μεν να απορρίψει τέτοιες προτάσεις και να απόσχει από οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και αφετέρου να λάβει ιδιαίτερα μέτρα για τη γεωγραφική, κοινωνική και οικονομική συνοχή των νησιών του Αιγαίου και με στόχους την άρση των προβλημάτων και την αειφόρο ανάπτυξη τους, σύμφωνα και με την απαίτηση του Συντάγματος (άρθρο 101 περί νησιωτικότητας).

Συμπαρατασσόμαστε και συντονιζόμαστε με τις αυτοδιοικήσεις του Αιγαίου (περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και τους δήμους του αρχιπελάγους του Αιγαίου), τα επιμελητήρια, τις παραγωγικές τάξεις, τους νησιώτες βουλευτές, για να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα για την απόκρουση της υλοποίησης τέτοιας πρότασης.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.