Αρχική Culture To Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011, διοργανώνει...

To Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011, διοργανώνει τριήμερο masterclass

To Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, διοργανώνει τριήμερο masterclass με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Viktor KoenTo Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, διοργανώνει τριήμερο masterclass με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Viktor Koen. To masterclass θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011.
Το masterclass αυτό, αποτελεί μια καλλιτεχνική εντατική πρακτική που απευθύνεται σε φωτογράφους, εικονογράφους και εικαστικούς καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν την ψηφιακή εικόνα και τη μίξη υλικού για τη δημιουργία οπτικών συνθέσεων.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα καλύπτει ένα εύρος θεµάτων όπως:
· Αξιολόγηση εργασιών που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη.
· Δημιουργία μιας σειράς εικόνων.
· Κριτική προσέγγιση και ανάλυση εργασιών.
· Επαγγελματικές πρακτικές για την ανάδειξη του έργου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
VIKTOR KOEN
Ο Viktor Koen, ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες στα όρια μεταξύ φωτογραφίας και εικονογράφησης. Διδάσκει στη σχολή Parsons School of Design και είναι καθηγητής μεταπτυχιακού στο School of Visual Arts στην Νέα Υόρκη, δημιουργεί εξώφυλλα και εικόνες για μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες, όπως Time, Newsweek, NYTimes, Penguin, Random House κ.ά. Όπως γράφει ο Steve Heller, art director του New York Times Book Review, «ο Viktor Koen έγινε σταδιακά ο πλέον περιζήτητος εννοιακός εικονογράφος που εργάζεται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε μένα πάντως είναι απολύτως απαραίτητος…».
Το εικαστικό έργο του Viktor Koen χαρακτηρίζεται για τον ιδιαίτερο τρόπο που συνεργάζεται η φωτογραφία με την εικονογράφηση. Μέσα από τις συνθέσεις του απεικονίζει τις φαντασιώσεις, τις ανησυχίες και τις εμμονές του νου, της μνήμης και της σύγχρονης πραγματικότητας μέσα από την κατασκευή σκοτεινών και ευφάνταστων συνθέσεων. Η δουλειά του έχει διακριθεί επανειλημμένα και εκτίθεται διεθνώς σε μουσεία και αίθουσες τέχνης στην Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία και Αυστραλία.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το masterclass και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο της διοργάνωσης  HYPERLINK “http://www.photofestival.hcp.gr” www.photofestival.hcp.gr ή επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας: E HYPERLINK “mailto:contact@hcp.gr”contact@hcp.gr, T 210 9211750.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.