Αρχική Επικαιρότητα OneStopShop εγκαθίσταται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας

OneStopShop εγκαθίσταται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ΕλλάδοςΥπηρεσία OneStopShop για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων εγκαθίσταται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας. Παράλληλα το Επιμελητήριο εντάσσεται στην Υπηρεσία ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), όπου πλέον ο κάθε νέος Ξενοδόχος μπορεί να πραγματοποιεί την έναρξη της επιχείρησής του μέσα από το ΞΕΕ. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση της σχετικής υποδομής.

Οι παραπάνω σημαντικές δράσεις που ενδυναμώνουν το ρόλο του Επιμελητηρίου αποφασίστηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξ.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτη Ξυνίδη. Ο κ. Ξυνίδης απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών του Δ. Σ. αναφορικά με το πρόβλημα ρευστότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων τόνισε ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα διατεθεί το ποσό των 900 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΤΕΑΝ (πρώην ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) για την ενίσχυση της ρευστότητας όλων των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα μέσω του ΕΣΠΑ θα διατεθεί το ποσό των 500 εκατ. ευρώ ως εγγύηση στις τράπεζες για την άντληση δανείων από πλευράς επιχειρήσεων συνολικού ύψους 1,2 δις. ευρώ.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας επεσήμανε ότι σε βραχύ χρονικό διάστημα θα βελτιωθούν οι διαδικασίες ένταξης των επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ, συρρικνώνοντας τις απαραίτητες ενέργειες σε 10 βήματα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ” Υπηρεσία OneStopShop για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων εγκαθίσταται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας.”

    Κε Διευθυντά,
    Τελικά αποδεικνύται για μιά ακόμη φορά οτι ” υπηρεσίες υπάρχουν , Λεφτά δεν υπάρχουν” για να αποδειχθεί περίτρανα η αυτο-εκπληρούμενη ρύση του λαού μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.