Αρχική Ελλάδα Χριστίνα Τετράδη: Οι αφίξεις αποτελούν «πλασματικό» νούμερο

Χριστίνα Τετράδη: Οι αφίξεις αποτελούν «πλασματικό» νούμερο

Χριστίνα Τετράδη“Βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων του αεροδρομίου της Ζακύνθου, για τον μήνα Σεπτέμβριο 2011, ο μέσος όρος των αφίξεων παρουσιάζει συνολική αύξηση 14,4%, ενώ η συνολική αύξηση των αφίξεων από την αρχή της τουριστικής σεζόν είναι περίπου 8%”.

Μας ενημερώνει η κα Χριστίνα Τετράδη, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, και συνεχίζει,
“Αναλύοντας ενδεικτικά τις αγορές του εξωτερικού, η κύρια αγορά της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 12,74%. Οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία Ελβετία, Ολλανδία,  Αυστρία) παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, από 14,92% έως 71,40%. Οι Σκανδιναβικές χώρες επίσης παρουσιάζουν αύξηση, όπου ιδιαίτερα η Νορβηγία παρουσιάζει μεγάλη αύξηση 70,89%. Η Σλοβενία, επίσης, παρουσιάζει αρκετά μεγάλη αύξηση 57,58%. Από τις Ανατολικές χώρες, η Ρωσία και η Πολωνία, παρουσιάζουν θεαματική αύξηση των επισκεπτών, με ποσοστά 67,16% και 30,65% αντίστοιχα.
Όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει, οι αφίξεις αποτελούν «πλασματικό» νούμερο και σε συνδυασμό με τις μειωμένες διανυκτερεύσεις/διάρκεια παραμονής και τις μειωμένες τιμές συμβολαίων και την αντίστοιχη μείωση του επιπέδου της αγοραστικής κίνησης, τότε δυστυχώς τα οικονομικά αποτελέσματα είναι αρνητικά.
Βάσει της μελέτης McKinsey, το 60% της τουριστικής κίνησης προέρχεται από πελάτες του εξωτερικού, ενώ το 40% από τον εσωτερικό τουρισμό. Η αύξηση του Σεπτεμβρίου είναι η μεγαλύτερη από όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι το οποίο είναι ενδεικτικό για την τουριστική κίνηση, καταδεικνύοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από πελάτες του εξωτερικού.
Η Ζάκυνθος, η οποία αποτελεί ένα προορισμό που κινείται σε μεγάλα ποσοστά με εγχώριο τουρισμό, ο οποίος παρουσιάζει μείωση το 2011 τουλάχιστον 30%. Άρα, παρά την ποσοστιαία αύξηση των αφίξεων του αεροδρομίου, δηλαδή των αφίξεων του εξωτερικού, είναι αναμενόμενο να παρουσιάζει αρνητικά τελικά αποτελέσματα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.