Αρχική Culture Στα εγκαίνια της έκθεσης “Αρχαία Μακεδονία” στο Λούβρο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στα εγκαίνια της έκθεσης “Αρχαία Μακεδονία” στο Λούβρο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Έκθεση "Αρχαία Μακεδονία" στο ΛούβροΣτα εγκαίνια της έκθεσης «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Αρχαία Μακεδονία», στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, στα οποία καλούν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011, ο Γάλλος Υπουργός Τουρισμού και Επικοινωνίας, Φρεντερίκ Μιτεράν και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου, Ανρί Λουαρέτ, θα παραστεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Η έκθεση διοργανώνεται από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεργασία με το Μουσείο του Λούβρου, είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν στις 11.00, στην αίθουσα Ναπολεόν (είσοδος από την Πυραμίδα του Λούβρου).
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα παρευρεθεί στην δεξίωση των εγκαινίων της έκθεσης, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Γαλλική Γερουσία, όπου θα ξεναγηθεί από τον Γερουσιαστή κ. Ντιουβερνουά και τον Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Κριστιάν Τιμονιέ.
Την ίδια περίοδο με την έκθεση «στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Αρχαία Μακεδονία», που θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό από τις 13 Οκτωβρίου έως 16 Ιανουαρίου του 2012 (καθημερινά, εκτός Τρίτης), θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και συνέδρια σχετικά με την αρχαία Μακεδονία στο Editorium του Λούβρου.
    Κατά τη διάρκεια της μετάβασης του στο Παρίσι ο  Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης θα επισκεφθεί επίσης και την έκθεση «FRED BOISSONNAS Voyage au Mont Athos 1928 | 1930» που φιλοξενείται στην αίθουσα του Ελληνικού Ιδρύματος.
Στην έκθεση του Ελληνικού Ιδρύματος που θα παραμείνει ανοικτή μέχρι 30 Οκτωβρίου, παρουσιάζεται το έργο και η προσωπικότητα του διάσημου φωτογράφου Fred Boissonnas, μέσω προβολής μιας σειράς φωτογραφικών έργων του κυρίως από το Άγιο Όρος, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.