Αρχική Airlines News Πρόσκληση στο κλάδο των αερομεταφορών να αναπτύξει τις δραστηριότητές του στην ελληνική...

Πρόσκληση στο κλάδο των αερομεταφορών να αναπτύξει τις δραστηριότητές του στην ελληνική αγορά έκανε ο υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης

G_NikitiadesΠρόσκληση στο κλάδο των αερομεταφορών να αναπτύξει τις δραστηριότητές του στην ελληνική αγορά, με την ενσωμάτωση νέων δρομολογίων και την αύξηση των υφιστάμενων, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης μιλώντας τη Κυριακή 2, Οκτωβρίου, στο Βερολίνο στην 17η Παγκόσμια Έκθεση-Συνέδριο (World Route Development Strategy Summit Travel and Tourism Stream) , όπου συμμετείχαν αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, φορείς τουρισμού , καθώς και κρατικές αρχές τουρισμού, υπουργοί και υφυπουργοί από πολλές χώρες.
Ο κ. Νικητιάδης, τονίζοντας τη σημασία των αερομεταφορών στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ανάφερε ότι «το βασικό μέσο για την επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων στη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού, είναι μεταξύ άλλων και η ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων αεροπορικών εταιρειών , ώστε οι επισκέπτες μας να μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα 35  αεροδρόμια σε όλη των χώρα καθ’όλη τη διάρκεια του έτους».
Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός, επισήμανε ότι η ελληνική πολιτεία βρίσκεται στη διαδικασία ενίσχυσης των υποδομών και τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος που θα στηρίξουν την ανάπτυξη των  αερομεταφορών αλλά και οποιαδήποτε  άλλη δράση θεωρείται συμπληρωματική για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.  
 Ειδικότερα ο κ. Νικητιάδης,  αναφέρθηκε στο νόμο σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αερολιμένων, στο νόμο που προωθείται για τα υδατοδρόμια, αλλά και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που υπάρχουν για την ανάπτυξη ειδικών τουριστικών υποδομών, όπως την ανάπτυξη  των τουριστικών κατοικιών, την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης μεγάλων επενδυτικών σχεδίων στον τουρισμό και άλλων.
«Σας χρειαζόμαστε όλους σας» , τόνισε ο κ. Νικητιάδης  απευθυνόμενος σε ένα πολυπληθές ακροατήριο λέγοντας ότι «ενθαρρύνουμε κάθε δυναμική και πρωτοβουλία που στοχεύει στο να δείτε την Ελλάδα ως ένα σημαντικό προορισμό και να προχωρήσετε σε συνεργασία».
 Αντιμετωπίζουμε τις αεροπορικές εταιρείες, επισήμανε ο υφυπουργός, μιλώντας στους  εκπροσώπους περίπου 340 αεροπορικών εταιρειών.  «ως συμμάχους και εταίρους στη νέα μας στρατηγική για τον τουρισμό και θεωρούμε την δραστηριότητά τους ως μέρους του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Σημειώνεται ότι στο παγκόσμιο αυτό συνέδριο συμμετείχαν περισσότερα από 2.500 άτομα και περισσότερες από 1.100 αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, υπηρεσίες εδάφους και συναφείς επιχειρήσεις.
Ακόμα ο κ. Νικητιάδης στην ομιλία του, ανάφερε ότι  για την ανάπτυξη των αερομεταφορών η πολιτεία προχωρεί πέραν των αποφάσεων που αφορούν τις υποδομές και την ποιοτική αναβάθμιση των αεροδρομίων, και σε άλλες ενέργειες και κίνητρα που αφορούν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας  των περιφερειακών αεροδρομίων όλης της χώρας καθώς και του Αερολιμένα Αθηνών.
Επισημαίνεται ότι ο κ. Νικητιάδης στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Συνέδριο είχε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους έξι αεροπορικών εταιρειών ενώ παράλληλα επισκέφθηκε και το περίπτερο του Αερολιμένα Αθηνών που συμμετείχε στην εκδήλωση.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, σε ομιλία που παρέθεσε σε ειδική παρουσίαση για την Ελλάδα (Greece Country Briefing), η οποία συμπεριλαμβάνονταν στο forum, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα για τον ελληνικό τουρισμό το 2011, τόσο στις αφίξεις όσο και στα έσοδα, και επισήμανε ότι σήμερα στην Ελλάδα εφαρμόζεται μια πολυδιάστατη αναπτυξιακή πολιτική για τον τουρισμό, που σε γενικές γραμμές έχει ως στόχους την ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό που θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο υφυπουργός για τις ευκαιρίες προσέλκυσης συνεργασιών για ανάπτυξη δρομολογίων καθώς και τις συνεργασίες που μπορεί να γίνουν στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων αναλύοντας στους παρευρισκόμενους όλο το νομοθετικό πλαίσιο και τον τρόπο που θα γίνει η ιδιωτικοποίηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.