Αρχική Αεροπορικά Νέα Επαναλαμβάνει τις πτήσεις της η Qantas!

Επαναλαμβάνει τις πτήσεις της η Qantas!

Η Qantas Airways Αυστραλίας επαναλαμβάνει τις πτήσεις της από σήμερα Δευτέρα 31, Οκτωβρίου, μετά από κυβερνητική εντολή να θέσει τέρμα στις διαφορές της με τα συνδικάτα.

“Η Qantas μπορεί να επιβεβαιώσει ότι όλες οι εγχώριες και διεθνείς υπηρεσίες έχουν αρχίσει εκ νέου από σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου,” αναφέρει η ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας. «Ζητάμε βαθύτατα συγνώμη για την ταλαιπωρία και το άγχος που αντιμετώπισαν οι επιβάτες μας τις τελευταίες ημέρες.”

Μετά τη πρωτοφανή για τα μέχρι σήμερα δεδομένα απόφαση, της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας Qantas να κατέβει σε… απεργία αντί των εργαζομένων κλείνοντας την εταιρεία και να καθηλώσει στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη της αναστέλλοντας τις εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις της, το απόγευμα του Σαββάτου, το δικαστήριο για τις εργασιακές σχέσεις της Αυστραλίας, διέταξε τη λήξη των διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών, “για την αποφυγή σημαντικών ζημιών για τον κλάδο του τουρισμού”.

Το δικαστήριο, έδωσε περιθώριο και στις δύο πλευρές 3 βδομάδες, για να καταλήξουν σε συμφωνία, με τη δυνατότητα επέκτασης άλλων τριών βδομάδων μόνο.

Περίπου 100.000 επιβάτες επηρεάστηκαν από τη διακοπή εργασιών (Lock out) της Qantas, δήλωσε ο Kira Reed, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Tα σωματεία δεν συμφωνούν στην απόφαση της εταιρείας να αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες τις υπηρεσίες εδάφους με προταρχικό στόχο την κερδοφορία της.

Η Qantas, η οποία έχει την έδρα της στο Σίδνεϊ, είναι η δεύτερη παλαιότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, και το περασμένο χρόνο γιόρτασε την 90η επέτειο της.

 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, απασχολεί περίπου 32.500 άτομα και πετά σε περισσότερους από 180 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.