Home Ναυτιλία Οι επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ καλούν όσους ενδιαφέρονται να δράσουν ώστε να μην...

Οι επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ καλούν όσους ενδιαφέρονται να δράσουν ώστε να μην επηρεαστεί το Κέντρο

Οι επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ καλούν όσους ενδιαφέρονται να δράσουν ώστε να μην επηρεαστεί το ΚέντροΤο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), είναι ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά ερευνητικά κέντρα με περισσότερα από 70 χρόνια ιστορίας. Αναφέρουν σε επιστολή τους μέσα στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. και καλούν όσους ενδιαφέρονται για τη συνέχεια της θαλάσσιας έρευνας στην Ελλάδα να δράσουν ώστε να μην επηρεαστεί το Κέντρο από την προοπτική της ιδιωτικοποίησης.

Σήμερα, λόγω των γενικών περικοπών στις δημόσιες δαπάνες, η ετήσια κρατική χρηματοδότηση του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. αναμένεται να μειωθεί κατά 30% ενώ το ίδιο προβλέπεται να ιδιωτικοποιηθεί. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι η ιδιωτική χρηματοδότηση στην έρευνα των υδάτινων πόρων στην Ελλάδα είναι πολύ περιορισμένη, αναμένεται να οδηγήσει σε επιβράδυνση ή παύση των δραστηριοτήτων του Κέντρου και στην αναγκαστική ανεργία πολλών ερευνητών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω: http://www.eur-oceans.eu/?q=node%2F28818

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.