Home Διεθνή Αναζητώντας το Νέο Αμερικάνικο Τοπίο και Πολεμικές Τέχνες από Δευτέρα στην Ελληνοαμερικανική...

Αναζητώντας το Νέο Αμερικάνικο Τοπίο και Πολεμικές Τέχνες από Δευτέρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011, εγκαινιάζονται τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, οι εκθέσεις:
· Χωρογραφία: Αναζητώντας το Νέο Αμερικάνικο Τοπίο
· Viktor Koen – Πολεμικές Τέχνες

ΧΩΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Joni Sternbach, Matt Eich, Nate Larson & Marni Shindelman, Tribble & Mancenido

Επιμέλεια: Sam Barzilay

Παρέχοντας μια οπτική εξερεύνηση της μετατόπισης του κοινωνικού τοπίου στην Αμερική – σε μια εποχή αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας και κοινωνικής αποξένωσης – η έκθεση Χωρογραφία: Αναζητώντας το Νέο Αμερικάνικο Τοπίο παρουσιάζει έργα του Joni Sternbach, από τη δουλειά του με τίτλο Surfland, των Nate Larson & Marni Shindelman, από το Geolocations: Tributes to the Data Stream, του Matt Eich, από το Sin and Salvation in Baptist Town και των James Tribble & Tracey Mancenid, από τη δουλειά τους Hurry Up and Wait.

VIKTOR KOEN · ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Η έκθεση «Πολεμικές Τέχνες» είναι ο συνδυασμός της εικαστικής γραμματοσειράς «Αλφάβητος Πολέμου» και του τρίπτυχου «Πολεμικές Κεφαλές». Οι δύο οντότητες καλύπτουν το θέμα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και συμπληρώνουν την άσχημη εικόνα κάθε ένοπλης σύγκρουσης.

Ο «Αλφάβητος Πολέμου» είναι μια σειρά που ο καλλιτέχνης ήθελε να εδώ και καιρό να σχεδιάσει και η οποία, δυστυχώς, έγινε επίκαιρη και πολύ επείγουσα. Σαφώς δεν πρόκειται για εικόνες που αφορούν στην ομορφιά των όπλων, αλλά ένα σχόλιο για τις χρήσεις τους, τα αποτελέσματα, την πώληση και τη διανομή. Έτσι, η σειρά φέρει τον τίτλο «Αλφάβητος Πολέμου» («Warphabet») και όχι «Αλφάβητος Όπλων» («Gunphabet»), όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Η χρήση των όπλων και της πανοπλίας καλύπτει μια ευρεία αλλά τυχαία χρονολόγηση του αλληλοσκοτωμού των ανθρώπων. Τυχαία γιατί δεν έχει νόημα η τήρηση οποιασδήποτε σειράς όταν πρόκειται για κάτι τόσο ανόητο.

Οι «Πολεμικές Κεφαλές» αφορούν την άλλη πλευρά του πολέμου, το μέρος όπου προϋπολογισμοί και κέρδη αντικαθιστούν το θάρρος και τη δόξα. Οι καλοντυμένοι χαρακτήρες αντιπροσωπεύουν το γεγονός ότι πίσω από κάθε σύγκρουση βρίσκεται ένας πολύπλοκος συνδυασμός εξοπλισμού και εμπορίου που τις περισσότερες φορές προκαθορίζει το αποτέλεσμα αντί της ανδρείας των συμμετεχόντων στο γήπεδο

Exit mobile version