Αρχική Φεστιβάλ 3ο Aegina Fistiki Fest! Αποκορύφωμα η κατασκευή του μεγαλύτερου Παστελιού με φιστίκι...

3ο Aegina Fistiki Fest! Αποκορύφωμα η κατασκευή του μεγαλύτερου Παστελιού με φιστίκι στον κόσμο

3ο Aegina Fistiki Fest! Αποκορύφωμα η κατασκευή του μεγαλύτερου Παστελιού με φιστίκι στον κόσμοΟλοκληρώθηκε τη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου το 3ο Aegina Fistiki Fest!  Το φεστιβάλ -εκτός από την Εμπορική του Έκθεση η οποία έγινε κατά μήκος της παραλία της πόλης της Αίγινας – το πρόγραμμα περιελάμβανε πολλές και αξιόλογες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Παιδική ψυχαγωγία, συναυλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις στα Καποδιστριακά κτήρια καθώς και σε άλλα ιστορικά σημεία του νησιού όπως επίσης και την καθιερωμένη Διαδρομή των Καλλιτεχνών.
Το αποκορύφωμα όμως όλων των εκδηλώσεων ήταν η προσπάθεια για την παρασκευή του Μεγαλύτερου Παστελιού από Φιστίκι Αιγίνης στον κόσμο. Από νωρίς το απόγευμα στο Λιμάνι της Αίγινας , στον Άγιο Νικόλα, εθελοντές και διοργανωτές του Φεστιβάλ Φιστικιού έστησαν τα 40  μέτρα μήκους τραπέζια, προετοίμασαν  τα απαραίτητα υλικά και φρόντισαν να είναι όλα όπως πρέπει για την άψογη διεξαγωγή και αυτής της εκδήλωσης. Με την βοήθεια και την καθοδήγηση των Chef από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας ξεκίνησε κατά τις 18:00 το απόγευμα η διαδικασία της παρασκευής. Ο κόσμος είχε πλημμυρίσει το Λιμάνι και παρακολουθούσε με αγωνία. Το τουριστικό καράβι καθυστέρησε την προγραμματισμένη αναχώρηση του καθώς οι επιβάτες του εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα. Ύστερα από αρκετή ώρα το μείγμα του παστελιού ήταν έτοιμο να απλωθεί στη λαμαρίνα. Ξεκίνησε η διαδικασία στην οποία βοήθησε και ο Δήμαρχος της Αίγινας κος Θεοδόσιος Γ. Σακκιώτης .    … 5 μέτρα… 10 μέτρα, φτάσαμε τα 30 μέτρα, το οποίο ήταν το προηγούμενο ρεκόρ  και ύστερα από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε πως το παστέλι έφτασε τα 40 μέρα! Ο κόσμος χειροκροτούσε ασταμάτητα! Για να επιβεβαιωθεί πως το παστέλι είχε όντως αυτό το μήκος ειδικός κριτής το μέτρησε με κορδέλα. Το ρεκόρ επιβεβαιώθηκε!  Τελικά όλες αυτές οι προσπάθειες είχαν αποτέλεσμα. Καταχωρήθηκε η Αίγινα στο βιβλίο Guinness για την Παρασκευή του Μεγαλύτερου Παστελιού  στον Κόσμο. Στη συνέχεια αφού πέρασαν κάποια λεπτά ώστε να κρυώσει, το παστέλι κόπηκε σε 3100 κομμάτια και μοιράστηκε στους θεατές.
Στην εκδήλωση αυτή και στην διαδικασία ολοκλήρωσής της συμμετείχε και ο chef της Προεδρίας της Δημοκρατίας κύριος Θανάσης Σκούρας ο οποίος συγχάρηκε τους διοργανωτές και εκείνοι από τη μεριά τους τον ευχαρίστησαν όπως επίσης και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
Συγχαρητήρια σε όλους !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.