Αρχική Τοπικά Πρωτοβουλίες και δράσεις για την τουριστική προβολή του Ρεθύμνου

Πρωτοβουλίες και δράσεις για την τουριστική προβολή του Ρεθύμνου

ρέθυμνο-τουριστική προβολήΗ ανάληψη πρωτοβουλιών και ο σχεδιασμός για την υλοποίηση δράσεων που θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν την τουριστική προβολή του νομού, αποτελούν προτεραιότητα για την περιφερειακή ενότητα του Ρεθύμνου, οι φορείς της οποίας ξεκίνησαν ήδη τις προετοιμασίες για την νέα σαιζόν.
Έχοντας πλέον εξασφαλίσει το κονδύλι των 140.000 ευρώ από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης, οι φορείς συναντήθηκαν προκειμένου να οργανωθούν και να προγραμματίσουν το σχεδιασμό για την προώθηση της εξωστρέφειας και της προβολής του νομού, ανάλογα πάντα με την εγκεκριμένη χρηματοδότηση αλλά και τους πόρους που η ίδια η αντιπεριφέρεια προτίθεται να διαθέσει για το σκοπό αυτό.

Η δημιουργία μιας σύγχρονης, καλά οργανωμένης και εύχρηστης ιστοσελίδας που θα εξυπηρετεί τους διαδικτυακούς τουρίστες επισκέπτες, οι οποίοι θα μπορούν μέσα από αυτήν να ενημερώνονται αναλυτικά για τον τόπο, τα αξιοθέατα, τα ξενοδοχεία αλλά και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε περιοχή και στη συνέχεια μέσω αυτού του ιστότοπου να μπορούν να επικοινωνούν και να λαμβάνουν απαντήσεις για τα ερωτήματα, απορίες ή ακόμα και να προχωρούν σε κρατήσεις, αποτελεί μια από τις πρώτες κινήσεις που αποφάσισαν να προχωρήσουν ήδη από αυτές τις ημέρες οι φορείς.

Όπως τόνισαν στη διάρκεια της συνεδρίασης, άτομα από το σύλλογο ξενοδόχων και την Περιφέρεια θα μπορούν να αναλάβουν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η οποία όμως πρέπει να κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, που να είναι κυρίως εύχρηστη αλλά και εξυπηρετική για τους χρήστες. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, σχεδιάζεται να απασχολούνται με αυτήν τουλάχιστον δύο άτομα σε καθημερινή βάση, ώστε να είναι δυνατή η διαδραστική επικοινωνία τις περισσότερες ώρες του 24ωρου.

Επιπλέον, συζητήθηκε η συμμετοχή του νομού σε εκθέσεις τουρισμού, κάτι όμως που θα αποφασιστεί σε επίπεδο Κρήτης, ενώ στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η έκδοση εντύπων διαφημιστικής προβολής, όπως επίσης και σειρά εκδηλώσεων, όπως είναι η παγκόσμια ημέρα τουρισμού αλλά και δράσεις οι οποίες θα αναπτύσσουν τον τουρισμό στην ενδοχώρα.

Χαρακτηριστικά, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή σε δηλώσεις της τόνισε: «Στο περιφερειακό συμβούλιο ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και των Περιφερειακών ενοτήτων και έτσι πια έχοντας προϋπολογισμό μπορούμε να προγραμματίσουμε συγκεκριμένες δράσεις, σύμφωνα με τα χρήματα που έχουμε εγγράψει στους κωδικούς μας. Μιλήσαμε για εκθέσεις τουριστικής προβολής, κάτι που θα το δούμε ως Περιφέρεια Κρήτης-που θα καταλήξουμε. Προσανατολιζόμαστε στη δημιουργία ιστοσελίδας σύγχρονης, που να αφορά στα θέματα της Περιφερειακής μας ενότητας και με δικές μας δαπάνες θα την ξεκινήσουμε. Επίσης, με δικές μας δαπάνες θα διατεθούν σε όλους τους τουριστικούς αλλά και άλλους φορείς έντυπα τουριστικής προβολής του νομού, αλλά και σε άλλες προτεινόμενες δράσεις, η συμμετοχή και η βοήθειά μας θεωρείται δεδομένη, διότι όλοι έχουμε κοινό στόχο να αναδείξουμε την Κρήτη σαν Περιφέρεια πρότυπο και για μας τους φορείς του Ρεθύμνου πρώτιστο καθήκον είναι να αναδειχτεί το Ρέθυμνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διότι το αξίζει».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, αναφέρθηκε στην συνεργασία δήμου Περιφέρειας και συλλόγου ξενοδόχων, που στόχο έχει να προβάλει το Ρέθυμνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Ουσιαστικά πρόκειται για μια συνεργασία της δημοτικής επιτροπής τουρισμού με την περιφέρεια, την οποία είχαμε συμφωνήσει. Υπάρχει μια επεξεργασία των θέσεων και των προτάσεων που μπορούμε άμεσα να κάνουμε και να πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί, ώστε να προβάλλουμε το τουριστικό μας προϊόν σε μια δύσκολη συγκυρία και για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία η ανάπτυξη του τουρισμού και προσπαθούμε και να βελτιώσουμε το προϊόν και την περίοδο να επιμηκύνουμε με συγκεκριμένες στοχοποιημένες δράσεις που έχουμε σχεδιάσει και προσπαθούμε τώρα να οργανώσουμε. Είναι πολύ σημαντικό που οι φορείς του τόπου μας σχεδιάζουν και συζητούν πάνω σε συγκεκριμένες βάσεις για να μπορούμε να λέμε πράγματα εφικτά και πραγματοποιήσιμα. Ελπίζω ότι άμεσα θα συμφωνήσουμε σε ποιές εκθέσεις θα συμμετέχει το Ρέθυμνο και η Κρήτη, θα επανατυπώσουμε και θα φτιάξουμε νέο έντυπο υλικό προβολής, θα εκμεταλλευτούμε την νέα ψηφιακή εποχή, ώστε και εκεί να είμαστε παρόντες με το κατάλληλο ηλεκτρονικό υλικό, με μια σύγχρονη ιστοσελίδα, με διαδραστικούς πίνακες, με σύγχρονα κιόσκια που να μπορεί ο κάθε επισκέπτης να ενημερώνεται για όσα γίνονται στην ευρύτερη περιοχή του νομού και σαφώς να υποστηρίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε τις δράσεις, τους θεσμούς και τις εκδηλώσεις που γίνονται σε όλο το νομό αλλά και στο δήμο Ρεθύμνου».

«Στοχεύουμε στην ηλεκτρονική προβολή του νομού σε δυναμικότερο επίπεδο, δράσεις όπως η Παγκόσμια ημέρα τουρισμού, έκδοση εντύπων και περαιτέρω προώθηση αλλά κι η συμμετοχή του νομού σε εκθέσεις. Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο» ανέφερε ο κ. Μανόλης Τσακαλάκης, προέδρος συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου.

Πηγή Ρεθυμνώτικα Νέα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.