Αρχική Συνέδρια Παρών ο Παύλος Γερουλάνος στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Συνταξιούχων AARP

Παρών ο Παύλος Γερουλάνος στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Συνταξιούχων AARP

pavlos geroulanosΜε στόχο το άνοιγμα στην μεγάλη τουριστική αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος έδωσε το παρόν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Συνταξιούχων AARP (American Association Retired People), η οποία αριθμεί περίπου 65 εκατομμύρια μέλη.
Στο περιθώριο του συνεδρίου που πραγματοποιείθηκε στο Λος Άντζελες, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε σημαντικές επαφές με τους επικεφαλής της Ένωσης, με τους οποίους συζήτησε για την συνεργασία που μπορεί να υπάρξει και πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό για τους συνταξιούχους της Αμερικής.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος η Αμερική είναι σημαντική αγορά για την Ελλάδα και στόχος είναι να επαναφέρουμε τις επισκέψεις στην Ελλάδα στα παλαιότερα υψηλά επίπεδα. Αυτό θα γίνει προσπαθώντας για κάθε ειδικό κοινό ξεχωριστά σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και πρόσθεσε ότι μπορούμε με πολύ μικρότερες επενδύσεις να πετύχουμε πολύ περισσότερα πράγματα.
Ο σκοπός αυτής της μέρας ήταν η συνέχεια της προσέγγισης με το κοινό των συνταξιούχων και ιδιαίτερα με την Ένωση που αριθμεί περίπου 65 εκατομμύρια μέλη τόνισε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι το ΥΠΠΟΤ θεωρεί πολύ σημαντική την προσέλκυση στην Ελλάδα των αμερικανών συνταξιούχων καθώς έχουν πολύ υψηλό διαθέσιμο εισόδημα, έχουν ελεύθερο χρόνο και ταξιδεύουν πολύ.
Το τελευταίο στοιχείο όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μπορεί να προσφέρει σημαντικά στην προσπάθεια για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.
Στις επαφές που είχε ο Παύλος Γερουλάνος συζητήθηκε επίσης η μεταφορά τεχνογνωσίας και κυρίως η συνεργασία προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο επισκεψιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.