Αρχική Αεροπορικά Νέα Η δημοπράτηση του αεροδρομίου των Χανίων μεταφέρεται για το 2012

Η δημοπράτηση του αεροδρομίου των Χανίων μεταφέρεται για το 2012

chania airportΣτην επόμενη χρονιά παραπέμπεται η δημοπράτηση του αεροδρομίου των Χανίων, ενός από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, το οποίο χρήζει επέκτασης προκειμένου να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ταξιδιωτών.

Οι μελέτες για την επέκταση του αεροδρομίου, που είχαν ανατεθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην Υπουργού Υποδομών κ. Ρέππα, τον Δεκέμβριο του 2009! Παρ’ ότι όμως πέρασαν 20 μήνες από τότε, οι μελέτες βρίσκονται ακόμη υπό εκπόνηση!

Το θέμα επανέφεραν στη Βουλή, με Ερώτησή τους, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Ιωάννης Πλακιωτάκης, τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Σταύρος Καλογιάννης, τομεάρχης Δημοσίων Έργων.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Μαγκριώτης αναφέρει πως το αεροδρόμιο των Χανίων πρόκειται να προταθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας». Δεν έχουν όμως ακόμη ολοκληρωθεί οι μελέτες σκοπιμότητας και κόστους – οφέλους!

Αυτό αναμένεται να γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου (σύμφωνα με τον Υφυπουργό) και θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό Πρόγραμμα.

Οι ευθύνες του ΥΠΟΜΕΔΙ για την διετή καθυστέρηση είναι τεράστιες, όπως και οι επιπτώσεις στην Κρήτη από τη μη δημοπράτηση του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι απαντώντας για το ίδιο θέμα στη Βουλή, στις 7 Απριλίου 2011, ο αρμόδιος Υφυπουργός δήλωνε ότι «το έργο προβλέπεται να δημοπρατηθεί σύντομα».

Όμως είναι βέβαιο ότι και αυτό το σημαντικό για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κρήτης έργο, παραπέμπεται στο 2012!

Πηγή www.cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.