Αρχική Επικαιρότητα Εντόπισαν κλεμμένο πίνακα του Ρούμπενς αλλά και…. κληρικό αρχαιοκάπηλο

Εντόπισαν κλεμμένο πίνακα του Ρούμπενς αλλά και…. κληρικό αρχαιοκάπηλο

Συνελήφθη παππάς ως μέλος κυκλώματος που κατείχε και εμπορευόταν ιερά χειρόγραφα
www.creteplus.gr

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, “Οι συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, οδήγησαν στην ανάκτηση ενός εξαιρετικά σημαντικού πίνακα του Peter Paul Rubens, ο οποίος χρονολογείται το 1618. Ο πίνακας είχε κλαπεί το 2001 από Μουσείο του Βελγίου. Στην επιχείρηση συνελήφθησαν ένας 65χρονος, πρώην ιδιοκτήτης καταστήματος με αντίκες στην Αθήνα και μια 40χρονη γυναίκα.”
Σε 2η επιχείρηση επίσης, η οποία έλαβε χώρα, συνελήφθησαν έξι Έλληνες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 3 προϊστορικά χάλκινα αντικείμενα μάλλον Κρητικής προέλευσης, μία μετάλλινη σφραγίδα και ένα χειρόγραφο αραβικής γραφής.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος του κυκλώματος αρχαιοκαπήλων φέρεται ότι είναι ένας ιερέας από την Κρήτη. Οι 6 αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής, όταν ο ιερέας προσπάθησε να πουλήσει σε αστυνομικούς που εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι πελάτες ένα πολύτιμο αραβικό χειρόγραφο, που η αξία του μάλλον ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.