Αρχική Τοπικά Ανοικτές Πόρτες Ρόδος 2011 – Open Doors Days 2011 Rhodes

Ανοικτές Πόρτες Ρόδος 2011 – Open Doors Days 2011 Rhodes

Open Doors Days 2011 RhodesΑπό τη Rhodes International Culture & Heritage Society (R.I.C.He.S) / Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα για τη Διεθνή Πολιτιστική Κληρονομιά της Ρόδου διοργανώνονται, το Σάββατο 24/09 και Κυριακή 25/09, οι «Ανοικτές Πόρτες – Ρόδος 2011», για δεύτερη συνεχή φορά και αποτελούν μέρος των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που πραγματοποιούνται σε πενήντα χώρες υπό το σύνθημα: Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά.

Κατά τη διάρκεια των Ανοικτών Πορτών θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε διάφορα ιστορικά κτίρια τα οποία συνήθως είναι κλειστά για το ευρύ κοινό. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και εθελοντές μας θα σας παρέχουν πληροφορίες για τα κτίρια και την ιστορία τους.
Το πρόγραμμα ισχύει, γι’ αυτή τη χρονιά, ένα διήμερο πρόγραμμα με σημαντικούς συμμετέχοντες. Αυτό έγινε δυνατό χάρις στην εξαιρετική συνεργασία της R.I.C.He.S, με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ρόδου, την κα. Zoe Rees – Woolrych- York, το Ίδρυμα Montalembert και τους πολλούς χορηγούς και εθελοντές οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στην ανάδειξη της θαυμάσιας και μοναδικής ποικίλης αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρόδου.

Πρόγραμμα

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Επίσκεψη στη «Βίλλα Ρης/Rees» στην Ιαλυσό Ρόδου. Περιορισμένος αριθμός επισκεπτών.
Προηγούμενη δήλωση συμμετοχής στο rhodesriches@gmail.com ή στο 6982458787 είναι απαραίτητη καθότι πρόκειται για ιδιωτική κατοικία.
Ώρες επίσκεψης: 11:00 -14:00 μμ.  

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

1.    Καστελλανία, στην κεντρική πλατεία της Μεσαιωνικής Πόλης
2.    Μοναστηριακό συγκρότημα Αγ. Γεωργίου (Χουρμαλί)
3.    Αρχοντικό Τουρκοκρατίας επί της οδού Ιεροκλέους
4.    Εκκλησία Αγίας Τριάδας επί της οδού Δημοσθένους
5.    Πρώην γραφεία Βακούφ (Οθωμανικό Ιεροδικείο) επί της οδού Θεοφιλίσκου.
6.    Κήπος του Ιδρύματος Montalembert
7.    Αγ. Μάρκος στο Μοναστηριακό συγκρότημα Αγ. Γεωργίου

Ώρες επίσκεψης: 11:00 -18:00 μμ.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.