Αρχική Γαστρονομία Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης

φεστιβάλ γαστρονομίαςΗ Θεσσαλονίκη έχει μία πολυδιάστατη, πολύ-πολιτισμική γαστρονομική ταυτότητα η οποία αντικατοπτρίζει τη γαστρονομική κουλτούρα των κατοίκων της από το χθες ως το σήμερα.
Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης ξεχωρίζει με την πολυμορφία της. Διαθέτει τα χαρακτηριστικά των ποικίλων ελληνικών τοπικών ιδιαιτεροτήτων και όχι μόνο. Η συνδιαλλαγή με τους ποικίλους πολιτισμούς ενσωμάτωσε νέες ιδέες στον χαρακτήρα της γαστρονομίας της.
Στόχοι του φεστιβάλ γαστρονομίας είναι:
        η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικός προορισμός,
        η ανάδειξη της ποιότητας, ποικιλίας και ιδιαιτερότητας των τοπικών εδεσμάτων και ποτών (οίνων, αλκοολούχων, νερών, αναψυκτικών, αφεψημάτων κλπ.)
         η ανάδειξη και υποστήριξη των ποιοτικών χώρων εστίασης και των καταστημάτων πώλησης προϊόντων γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης και την προβολή τους στο κοινό, καθώς επίσης και η εδραίωσή του σε ετήσιο θεσμό που θα προσελκύει γαστρονομικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.