Αρχική General Διεθνές Συνέδριο IFOAM AgriBioMediterraneo «Βιολογική Γεωργία και Αγρο-Οικο-Τουρισμός στην Μεσόγειο» 16-18...

Διεθνές Συνέδριο IFOAM AgriBioMediterraneo «Βιολογική Γεωργία και Αγρο-Οικο-Τουρισμός στην Μεσόγειο» 16-18 Σεπτεμβρίου 2011, Ζάκυνθος

Το ΔιεθνέςΔιεθνές Συνέδριο IFOAM AgriBioMediterraneo συνέδριο του Μεσογειακού Τμήματος της IFOAM (AgriBioMediterraneo), για την Βιολογική Γεωργία και τον Αγρο-Οικο-Τουρισμό στη Μεσόγειο, διοργανώνει ο Οργανισμός ΔΗΩ και η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2011 στη Ζάκυνθο.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ΟΠΕΓΕΠ και του ΑΠΘ, και συμμετέχουν η IFOAM, ο οργανισμός ISOFAR και το BIOLMED. Yποστηρικτές και χορηγοί του συνεδρίου είναι πανεπιστημιακά ιδρύματα, οργανισμοί και ιδιώτες.
O στόχος είναι η ανάδειξη και ενδυνάμωση της σχέσης της βιολογικής γεωργίας και του αγρο-οικοτουρισμού, η οποία μπορεί να συμβάλλει σε μία εναλλακτική ανάπτυξη, στην προστασία της βιοποικιλότητας, στη στήριξη της άμεσης εμπορίας (local markets, direct sales), στην ανάδειξη των τοπικών αγρο-κοινωνικο-πολιτιστικών χαρακτηριστικών κάθε περιοχής, στην αλληλένδετη σχέση προστατευόμενων περιοχών και της βιολογικής γεωργίας, καθώς και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση.

 Το συνέδριο θα καλύψει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

 1) βιολογική γεωργία,
 2) αγρο-οικο τουρισμός,
 3) βιοποικιλότητα,
 4) προστατευόμενες περιοχές,
 5) τοπικές αγορές και απευθείας εμπορία,
 6) γαστρονομία,
 7) περιβαλλοντική εκπαίδευση,
 8) εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη,
 9) περιπτώσεις μελέτης,
10) πράσινη οικονομία,
11) αγρο-οικο-τουρισμός και ΑΜΕΑ

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις – εκδηλώσεις:

  • Τελική συνάντηση προγράμματος BIOLMED
  • Γευσιγνωσία του βιολογικού Ελαιολάδου
  • Έκθεση Φωτογραφίας του Andrea Bonetti
  • Έκθεση του Διαγωνισμού Comics

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.