Αρχική Festival Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτρας

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτρας

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας – «13ο Διεθνές Πανόραμα» εγκαινίασε (την Δευτέρα 26/9) πέντε μέρες πριν την έναρξη του κινηματογραφικού φεστιβάλ, την έκθεση φωτογραφίας στην gallery του ΙΝΤΕΑΛ.

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτρας 2011 έκθεση φωτογραφίαςΣτην έκθεση συμμετέχουν 10 Πατρινοί καλλιτέχνες που οι φωτογραφικές τους σειρές προκρίθηκαν, ανάμεσα σε 20 συμμετοχές που υποβλήθηκαν, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διαγωνισμού με θέμα «ΚΛΙΚ στα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ της πόλης μου» ως παράλληλη εκδήλωση του κινηματογραφικού φεστιβάλ καθώς και η προσωπική έκθεση κόμικς του πατρινού σκιτσογράφου Meliss με τίτλο “meliss & teza”. Tα “teza series” είναι η επιτυχημένη σειρά κόμικς του Γιώργου Μελισσαρόπουλου.
Η έκθεση φωτογραφίας μετά το πέρας του φεστιβάλ θα αποτελέσει κινητή έκθεση μαζί με τις βραβευμένες ταινίες, και θα παρουσιαστεί σε τουλάχιστον 38 πόλεις της Ελλάδας.
Μεγάλη προσέλευση -ειδικά της νεολαίας- είχαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας παρόλο που χθες πραγματοποιούνταν και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις (συναυλία, θέατρο κ.λ.π). Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι συμμετέχοντες φωτογράφοι, που με το άψογο στήσιμο της έκθεσης, χάρις των υπευθύνων της Οργανωτικής Επιτροπής (Καρέλη Αγγελική – Πολυκανδριώτη Ισμήνη), αναδείχθηκε ακριβώς το μήνυμα της έκθεσης «ΚΛΙΚ στα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ της πόλης μου». Συγγενείς και φίλοι των συμμετεχόντων αλλά και φανατικοί πλέον του κινηματογραφικού φεστιβάλ που ανάμεναν την πρώτη εκδήλωση του.
Πρέπει να τονιστεί ότι πλέον το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας οργανώνετε από εθελοντές-λάτρεις του κινηματογραφικού θεσμού της πόλης μας. Αξιοθαύμαστο στην εποχή της ανεργίας

Η Οργανωτική Επιτροπή νοιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει το Πατρινό κοινό για την προσέλευση και την υποστήριξη του στις εκδηλώσεις του κινηματογραφικού φεστιβάλ καθώς και τους συμμετέχοντες φωτογράφους Αικατερίνη Τσιρμπέα, Αντωνία Κουκουβέλου Γιάννης Πατρώνης Κανελοπούλου Μαρία, Μαρία Αρβανιτοπούλου, Νέλλη Ρόδη, Νικόλαος Στεργιόπουλος, Νίκος Χριστοδουλόπουλος, Χαρά Κωστοπούλου, Χριστίνα Καραντώνη
Tο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» είναι πολύ μικρή λέξη αλλά το λέμε και το νοιώθουμε με όλη μας τη ψυχή.

 

Η πρωτοφανής μεγάλη προσέλευση των θεατών αποδεικνύει την δίψα, ειδικά των νέων, για «εξερεύνηση» των εικόνων που έκαναν οι δημιουργοί, τόσο όμορφα μέσα από την αντίθεση του ΣΥΝ και ΠΛΗΝ. Η gallery του ΙΝΤΕΑΛ «μεταλλάχθηκε» σε χώρο συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων και κριτικών σχολίων γύρω από τις φωτογραφικές σειρές με τους Πατρινούς φωτογράφους.

Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί όλους να παρακολουθήσουν από κοντά το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας, που ξεκινά το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, ώρα έναρξης προβολών 16.00 μ.μ. Οι προβολές γίνονται στο πολυχώρο πολιτισμού ΙΝΤΕΑΛ, Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ κόντρα στην εποχή της απαξίωσης του πολιτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.independent.gr/proti-ekdilosi-tou-festival

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.