Αρχική Πολιτισμός Sani Festival 2011 – Classical Waves

Sani Festival 2011 – Classical Waves

Giannis Stefos Η αυλαία του Sani Festival κλείνει με την ενότητα Sani Classic η οποία  φέτος μετονομάζεται Classical Waves – 26 και 27/8, 2 έως 3/9- και περιλαμβάνει, εκτός από το γνωστό πρόγραμμα με εμφανίσεις σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και σχημάτων, masterclasses για φιλόμουσους. Στο πλαίσιο της ενότητας θα δοθούν συνολικά 4 συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν στις Παρασκευή 26 – 27 Αυγούστου στο Garden Theatre και 2-3 Σεπτεμβρίου στο Sani Convention Centre, ενώ τα 2 masterclasses* που θα λάβουν χώρα στο Sani Convention Center θα πραγματοποιηθούν στις 2-3 Σεπτεμβρίου στις 12.00μμ.
Αναλυτικότερα,
26 Αυγούστου: Ρεσιτάλ πιάνου από τον Στέφανο Θωμόπουλο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και του γαλλικού μουσικού αρώματος, ο γεννημένος στη Θεσσαλονίκη διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίστας που ζει μόνιμα στη Γαλλία, Στέφανος Θωμόπουλος, θα ερμηνεύσει έργα του διάσημου έλληνα εκ Γαλλίας Ιάννη Ξενάκη, του διάσημου Μωρίς Ραβέλ, Σοπέν και φυσικά του δικού μας Έλληνα Μάνου Χατζιδάκι. Στις 27 Αυγούστου οι Γιαννης Στεφος, Lydia Oshavkova, Ντιλιανα Γκεοργκιεβα-Παπαδοπουλου θα δώσουν μία μοναδική συναυλία για τσέλο, πιάνο και φλάουτο που περιλαμβάνει έργα των Haydn, Faure και Piazzola ενώ οι οι Duo Goliardi στις 2 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα παλαιάς μουσικής που περιγράφει μια μικρή ιστορία χορού και ξεκινά με μπαλάντα του Guillaume de Machaut και φτάνει μέχρι ελληνικούς χορούς του Κωνταντινίδη και ταραντέλλες της νότιας ιταλίας. Το πρόγραμμα του φετινού Classical Waves ολοκληρώνεται με τους Idee Fixe στις 3 Σεπτεμβρίου οι οποίοι θα παρουσιάσουν μία συναυλία με τον τίτλο ‘’Sea Sound Scene’’. Πρόκειται για ένα μουσικό σύνολο πιάνου, κλαρινέτου και σαξοφώνου και θα ερμηνεύσουν έργα Ελλήνων συνθετών μεταξύ αυτών παρουσιάζουν έργα των Κωνσταντινίδη, Κουρουπού, Κυπουργού, Χατζιδάκι, Κουμεντάκη.
*Masterclasses
2 Σεπτεμβρίου  Una piccola storia della danza – Μια μικρή ιστορία του χορού – Duo Goliardi
3 Σεπτεμβρίου “See Sound Speak”. Το master class επιμελείται ο Βασίλης Κίτσος & το Video Art o Αντώνης Συνάχης.
Καλλιτεχνική  Διευθύντρια: Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη

Το Sani Festival είναι επίσημο μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Φεστιβάλ της Ευρώπης (I.F.E.A. – International Festivals and Events Association Europe)
Βιογραφικά καλλιτεχνών

ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ, 26/8, Garden Theatre, 21:00
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο της πόλης, απ’ όπου πήρε το δίπλωμα πιάνου με άριστα. Συνέχισε στην Musikhochschule της Κολωνίας (δίπλωμα σολίστ), καθώς και στο Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris (πιάνο και μουσική δωματίου) και στο Κονσερβατόριο του Amsterdam, ενώ μαθήτευσε δίπλα σε εξέχουσες προσωπικότητες της μουσικής (Aldo Ciccolini, Δόμνα Ευνουχίδου, Philippe Entremont, Dmitri Bashkirov). Πραγματικός βιρτουόζος, εκτελεί με ποίηση και ταμπεραμέντο, δεχόμενος σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του εντυπωσιακές κριτικές και βραβεύσεις διεθνώς. Έχει δώσει ρεσιτάλ και λάβει μέρος σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει συμπράξει ως σολίστ με μεγάλες ελληνικές και ξένες ορχήστρες, έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και τη Γαλλία –τον περασμένο Οκτώβριο ηχογράφησε το πρώτο του προσωπικό CD με έργα Ξενάκη– και έχει πάρει μέρος σε πολλά project μουσικού θεάτρου, όπως η προσαρμογή της νουβέλας του Heinrich von Kleist «Η Μαρκησία του Ο», σε σκηνοθεσία του Lukas Hemleb, έργο που παρουσιάστηκε επί δύο χρόνια σε γαλλικές εθνικές σκηνές. Είναι μέλος του ελληνικού συνόλου πιάνων Piandemonium.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.