Αρχική Ιστιοπλοΐα Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ιστιοδρομίες του Ράλι Ιονίου 2011

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ιστιοδρομίες του Ράλι Ιονίου 2011

1 – 8 Αυγούστου, η 23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου 2011Με την inshore διαδρομή στο Μεγανήσι της Λευκάδας ολοκληρώθηκαν οι ιστιοδρομίες της φετινής «23ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας» (Ράλι Ιονίου).
Ο συναγωνισμός για τις τρεις πρώτες θέσεις ήταν μεγάλος και η μικρή αγωνιστική διαδρομή ήταν καθοριστική, αφού σε ορισμένες κατηγορίες υπήρξαν ανατροπές στη Γενική Κατάταξη.
Η Επιτροπή Αγώνα διακρίθηκε στην 4η ιστιοδρομία του Ράλι Ιονίου για την έμπνευσή της να μετατρέψει την θαλάσσια περιοχή του Μεγανησίου σε αγωνιστικό στίβο για τα σκάφη, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προμήνυε προβλήματα λόγω της διεύθυνσης και της έντασης του ανέμου. Όπως είναι γνωστό στους ιστιοπλόους, οι συνθήκες στις inshore διαδρομές πρέπει να είναι ομαλές ως προς τη διεύθυνση του ανέμου κι ένα λάθος της Επιτροπής μπορεί να ευνοήσει ή να αδικήσει κάποια σκάφη.
Το ρίσκο που πήρε η Επιτροπή Αγώνα, την οποία αποτελούσαν έμπειροι Πατρινοί ιστιοπλόοι, άξιζε τον κόπο και είχε εξαιρετικό αποτέλεσμα. Στήθηκε ένας αγώνας περίπου όρτσα – πρίμα 7 μιλίων στη νότια πλευρά του Μεγανησίου, προκαλώντας την ικανοποίηση των αγωνιζομένων.
Στο αγωνιστικό μέρος, παρότι το COSMOTE ERYTOS 2 πήρε και αυτή την «κανονιά», έχασε στους χαριζόμενους. Ισοβάθμησε στη 2η θέση με το Πατρινό σκάφος BIDOURIK, και στην πρώτη θέση της κατηγορίας ORC international (κατ. Α) αναρριχήθηκε το ZANTINO WIND.
Κάτι ανάλογο συνέβη στο Πατρινό σκάφος ΜΙΧΑΛΗΣ, το οποίο
ισοβάθμησε στην 1η θέση των IRC με το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ, και βρέθηκε τελικά στη 3η θέση της Γενικής Κατάταξης.
Στην κατηγορία των ORC κατηγορία N  έγιναν ανατροπές αλλά το ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΙ και το Πατρινό ΩΚΥΡΟΗ κράτησαν τις πρώτες θέσεις στα  Ν1 και Ν2 αντίστοιχα.
Στην κατηγορία των CLUB, με τις πολλές συμμετοχές σκαφών και πληρωμάτων, η πρώτη θέση άλλαξε χέρια. Το Πατρινό σκάφος ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ υποχώρησε τελικά στη 2η θέση της Γενικής Κατάταξης και στην 1η θέση ανέβηκε το ΝΑΥΣΙΚΑ. Όμως, το Πατρινό σκάφος κέρδισε την 1η θέση στην κατηγορία ORC Club 2.
Χάρη στη συμβολή του ΟΠΑΠ, που ήταν ο Μέγας Χορηγός της «23ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου», ο φετινός διοργανωτής του αγώνα Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος καθώς το Ράλι Ιονίου σημείωσε οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία
Με 76 συμμετοχές σκαφών και 450 ιστιοπλόους, έδωσε ζωή στις τοπικές κοινωνίες που φιλοξένησαν τις τέσσερις ιστιοδρομίες. Κατάφερε και φέτος να έχει υψηλή αντιπροσωπευτικότητα από ομίλους (η συμμετοχή 24 ομίλων αποτελεί ρεκόρ στη διοργάνωση). Στελέχωσε με έμπειρα μέλη τις Επιτροπές του Αγώνα, οι οποίες  ανταπεξήλθαν στα παιχνίδια του καιρού.
Αξιοσημείωτη ήταν η αγωνιστική παρουσία του διοργανωτή Ι. Ο. Πατρών, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από 22 σκάφη με 80 άτομα (πληρώματα) και διεκδίκησε τις πρώτες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες.
Για τους διοργανωτές η καλύτερη ανταμοιβή ήλθε στην Τελετή Λήξης, όταν ο πρόεδρος του Ι. Ο. Πατρών, Κώστας Καλογερόπουλος, ρώτησε τα πληρώματα αν συμφωνούν να συνεχιστεί ο Αγώνας για μία εβδομάδα. Η απάντηση που δόθηκε δια βοής ήταν: Ναι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.