Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Καίριο πλήγμα για τον τουρισμό οι ακραίες κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών τονίζει ο...

Καίριο πλήγμα για τον τουρισμό οι ακραίες κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών τονίζει ο ΣΕΤΕ

SETE logoΜε επιστολή του προς τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Κύριο Ιωάννη Τέντε, ο ΣΕΤΕ ζητά την άμεση λήψη μέτρων, για τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών λαμβάνουν σε πολλές περιπτώσεις ακραίες μορφές.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει

Γνωρίζετε ήδη ότι οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών λαμβάνουν σε πολλές περιπτώσεις ακραίες μορφές, όπως αυτές του αποκλεισμού οδικών κόμβων, αεροδρομίων και λιμένων. Το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι η ταλαιπωρία των πολιτών και επισκεπτών της χώρας μας καθώς επίσης και η μεγάλη δυσφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό. Τα γεγονότα αυτά καταφέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός τομέας της οικονομίας που δημιουργεί ελπίδες για έξοδο από την κρίση. Παράλληλα, τα γεγονότα αυτά θα έχουν ως μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις την οικονομική καταστροφή τουριστικών επιχειρήσεων και όχι μόνο.
 
Παρά τις προφανείς παραβάσεις του νόμου (παρακώλυση συγκοινωνιών, παρεμπόδιση διακίνησης επιβατών, κλπ), σε πολλές περιοχές της χώρας μας, οι κατά τόπους εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές εμφανίζονται να επιδεικνύουν ανεξήγητη αδράνεια ή/και ανοχή στις ανωτέρω ποινικώς κολάσιμες συμπεριφορές, μολονότι, αυτές λαμβάνουν χώρα ενώπιον τους, δίχως καν να επιχειρείται η σύλληψη των δραστών. Υπό τις συνθήκες αυτές, η στάση ορισμένων εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αγγίζει προδήλως τα όρια της παράβασης καθήκοντος.
 
Παρακαλούμε, λοιπόν όπως δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες και εντολές, διότι, τυχόν παράταση ή επανάληψη των φαινομένων κατάληψης ή αποκλεισμού οδών, λιμένων και αεροδρομίων μας δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία κατά παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένων όσων παραλείπουν να εκπληρώσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους, για την προάσπιση των συμφερόντων των τουριστικών επιχειρήσεων και τη διαφύλαξη της εικόνας του ελληνικού τουρισμού.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.