Αρχική Festival Το 13ο Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζει την Όπερα «Τα παραμύθια του Χόφμαν»

Το 13ο Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζει την Όπερα «Τα παραμύθια του Χόφμαν»

pafosfestivalΤο 13ο Pafos Aphrodite Festival παρουσιάζει την Όπερα «Τα παραμύθια του Χόφμαν», στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2011 στο Μεσαιωνικό  Κάστρο της Πάφου.

Με τη δημοφιλή όπερα του Jacque Offenbach «Le Contes d’ Hoffmann»  (Τα παραμύθια του Χόφμαν) θα ανοίξει στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2011, για 13η συνεχή χρονιά, την αυλαία του το «Pafos Aphrodite Festival» στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, φιλοξενώντας στη σκηνή του, το Εθνικό Θέατρο της Πράγας. Με την όπερα «Le Contes d’ Hoffmann», το Pafos Aphrodite Festival φιλοδοξεί να προσφέρει για ακόμα μια φορά μια αξέχαστη εμπειρία στο φιλόμουσο κοινό και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των φίλων του Φεστιβάλ για μια διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση, τόσο από την άποψη του καλλιτεχνικού επιπέδου, όσο και από οργάνωσης.

Η όπερα του Jacque Offenbach  «Τα Παραμύθια του Χόφμαν» (Les Contes d’Hoffmann) έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 1881, λίγους μήνες μετά το θάνατο του συνθέτη και εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μέχρι σήμερα. Ο Jacque Offenbach, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες της δημοφιλούς μουσικής στην Ευρώπη του 19ου αιώνα, ένας από τους δημιουργούς του μουσικού είδους της οπερέτας και ένας από τους προδρόμους της σύγχρονης μουσικής κωμωδίας. Η τελευταία του όπερα «Τα Παραμύθια του Χόφμαν» ήταν η σοβαρότερη από τις άλλες εργασίες του, ίσως γιατί απεικονίζει την αιώνια επιθυμία του «κλόουν» που θέλει αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα.

Η όπερα «Τα Παραμύθια του Χόφμαν», αποτελεί ένα καλειδοσκόπιο του έρωτα. Ο επώνυμος ρόλος του Χόφμαν  είναι εμπνευσμένος από πραγματικό πρόσωπο, τον συγγραφέα Ερνστ Χόφμαν, του οποίου πέντε φανταστικές ιστορίες αποτέλεσαν τη βάση του λιμπρέτου. Οι φορείς του, θύτες και θύματα, περνούν από καλντερίμια πάθους, ρομαντισμού, φαιδρότητας, ευρηματικότητας, προδοσίας, ελαφρότητας και… αίματος.

Για προκρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με τα Γραφεία της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival στην Πάφο στο τηλέφωνο +357 26 822218 και στην ιστοσελίδα www.pafc.com.cy  Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: €35, €50, €60 και €80.
Η ταυτόχρονη οπτική μετάφραση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα θα γίνεται μέσω υπερτίτλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.