Αρχική Companies Εκρηκτική η άνοδος της μετοχής της Intracom

Εκρηκτική η άνοδος της μετοχής της Intracom

Sokratis KokkalisΕκρηκτική άνοδο της μετοχής της Intracom προκαλεί η πληροφορία ότι η εταιρία του ομίλου Κόκκαλη διαπραγματεύεται με το κινεζικό γκρουπ Huawei για την πώληση του 49% της πρώην θυγατρικής της Intracom Telecom, η οποία ελέγχεται τώρα από τον ρωσικό όμιλο Sistema/Sitronics.
Η μετοχή πήγε νωρίτερα +14,3% και τώρα ενισχύεται κατά 9,5% κόντρα στο άκρως αρνητικό κλίμα και στις πτωτικές τάσεις που επικρατούν στο ΧΑ.
Το ενδιαφέρον της Huawei ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Intracom, η οποία έχει οψιόν για την πώληση του 49% της Intracom Telecom στη Sistema sε προσυμφωνημένη τιμή (περίπου 115 εκ. ευρώ), αλλά προσπαθεί να επιτύχει μεγαλύτερο τίμημα.
Η οψιόν λήγει στις 30 Ιουνίου και μέχρι τότε ο όμιλος Κόκκαλη έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί και να επιτύχει οικονομικό αντάλλαγμα υψηλότερο από αυτό που προβλέπεται στην αρχική συμφωνία με τους Ρώσους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κινεζικό γκουπ ενδιαφέρεται να αποκτήσει ποσοστό μεγαλύτερο του 49% που διαθέτει η Intracom και έχει προσεγγίσει την Sistema, ζητώντας να αγοράσει και μέρος του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτουν οι Ρώσοι.
Η Huawei έχει εκτελέσει ήδη τηλεπικοινωνιακά έργα στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΤΕ, της Wind, της Vodafone κλπ. Αν αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο ή έστω το 49% της Intracom Telecom, θα ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική αγορά, αποκτώντας παράλληλα πρόσβαση στις αγορές της κεντροανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της ΕΕ, αξιοποιώντας τις μεγάλες παραγωγικές εγκαταστάσεις που διαθέτει η ελληνική εταιρία στη Ρουμανία.

Πηγή www.sofokleousin.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.