Αρχική General Ιnvest in Greece – Synergassia στην Κρήτη

Ιnvest in Greece – Synergassia στην Κρήτη

Ιnvest in Greece – Synergassia στην ΚρήτηΗ Invest in Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος  Synergassia για την ανάδειξη της επενδυτικής φυσιογνωμίας των Ελληνικών Περιφερειών, ανακοινώνει τη  διοργάνωση επίσκεψης ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Κρήτη, από 15 έως και 19 Ιουνίου 2011.  Η επίσκεψη διοργανώνεται από την Invest in Greece σε συνεργασία με τη νέα αιρετή Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης,  κ. Σταύρος Αρναουτάκης  θα παραθέσει επίσημο δείπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα καλωσορίσει τους επίσημους καλεσμένους, μαζί με τον Πρόεδρο της Invest in Greece, κ. Αριστομένη (Άρι) Μ. Συγγρό.
Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα  «Επενδυτικό/επιχειρηματικό προφίλ Περιφέρειας Κρήτης». Στην ημερίδα θα απευθύνουν εισηγήσεις και χαιρετισμούς προς τους διπλωμάτες ξένων Πρεσβειών ο Διευθύνων Σύμβουλος της Invest in Greece, κ. Χρήστος Αλεξάκης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), κ. Βασίλειος Λάζαρης. Παράλληλα, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης  και επενδυτές θα παρουσιάσουν τις επενδυτικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού.
Το πενθήμερο πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει κατ’ ιδίαν συναντήσεις των οικονομικών και εμπορικών ακολούθων με επιχειρηματίες, με σκοπό την σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών, καθώς και επισκέψεις σε πρότυπες βιοτεχνίες και βιομηχανίες στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Στην αποστολή συμμετέχουν 35 εκπρόσωποι ξένων Πρεσβειών στην Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα Synergassia

Η πρωτοβουλία Synergassia είναι ένα ευρύ πρόγραμμα-ομπρέλα, που καλύπτει το σύνολο των ενεργειών της Invest in Greece για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, καθώς φέρνει σε επαφή τις τοπικές κοινωνίες με τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένους κλάδους και προϊόντα που εμφανίζουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Οι κυριότεροι στόχοι του Synergassia είναι: η προβολή της Ελλάδας στην παγκόσμια επενδυτική αγορά, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των περιφερειών, και η ανάπτυξη συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνία, ώστε να ανταποκρίνονται θετικά και επαρκώς  στην αντιμετώπιση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες οι οποίες επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η Invest in Greece έχει προχωρήσει ήδη: στην καταγραφή συγκεκριμένων επενδυτικών δυνατοτήτων, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία για τον εντοπισμό περιοχών και κλάδων που παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, στην ενίσχυση των σχέσεων με τους τοπικούς φορείς αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της, και στη διοργάνωση έως σήμερα εννέα αποστολών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την προβολή των Περιφερειών της χώρας και της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη διεθνή κοινότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.