Αρχική General Xιλιάδες Αθηναίοι έτρεξαν την Κυριακή 15 Μαϊου στον «28ο Γύρο της Αθήνας»

Xιλιάδες Αθηναίοι έτρεξαν την Κυριακή 15 Μαϊου στον «28ο Γύρο της Αθήνας»

28ος Γύρος της Αθήνας, αφιερωμένος στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011Αξέχαστη εμπειρία έζησαν οι χιλιάδες Αθηναίοι και Αθηναίες κάθε ηλικίας που έλαβαν μέρος στο σημερινό «28ο Γύρο της Αθήνας» που διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων.

O Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έδωσε στις 10.00 π.μ. την εκκίνηση από το Παναθηναϊκό Στάδιο και με το σύνθημά του μικροί και μεγάλοι πλημμύρισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η εκκίνηση για τα άτομα με αναπηρία εδόθη στις 9:50π.μ. από την Παλιά Βουλή (Κολοκοτρώνη και Σταδίου).

Όλοι οι δρομείς τερμάτισαν στην πλατεία Συντάγματος όπου ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης βράβευσε τον Χρήστο Ταμπαξή Χρυσό Παραολυμπιονίκη στην Κολύμβηση και η κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου Πρόεδρος των Special Olympics βράβευσε τον Γεράσιμο Πυλαρινό Ολυμπιονίκη-Παγκόσμιο Αθλητή Ξιφασκίας με Αμαξίδιο.

Αμέσως μετά ο κόσμος είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει με την Μουσική Συναυλία που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή, του Γιώργου Λεμπέση, της Σαμπρίνας, του Σπύρου Πολυκανδριώτη και της ορχήστρας τους.

O Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αναφερόμενος στη σημερινή μεγάλη «γιορτή» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δήλωσε: «Ο σημερινός Γύρος της Αθήνας δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτήν την αθλητική μας εκδήλωση αναδεικνύοντας τις αξίες της συναδέλφωσης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Παράλληλα δίνει παλμό και ζωντάνια στην πόλη μας, παρά τα πρόσφατα γεγονότα και μας εμπνέει να κάνουμε την πόλη μας ακόμα πιο ανθρώπινη και φιλική προς τον πολίτη.».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Παναγιώτα Ψαράκη αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την πολυπληθή παρουσία του, είπε: «Ο φετινός 28ος Γύρος της Αθήνας είναι αφιερωμένος στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011 και επιδιώκει να διαδώσει το μήνυμα της συμμετοχής, της συναδέλφωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αποδοχής των ατόμων με αναπηρία. Ο Γύρος δεν είναι αγώνας πρωταθλητισμού, είναι προσπάθεια, είναι άθληση για όλους μας.».

Ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Γεώργιος Παπανδρέου έδωσε την εκκίνηση των ΑμεΑ και τόνισε: « Τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελούν μια σημαντική ομάδα πληθυσμού και διεκδικούν αυτονόητα δικαιώματα, που πρέπει να παρέχονται σε ένα δημοκρατικά οργανωμένο κράτος, σε ένα κράτος ισότητας και δικαίου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Η μεγάλη προσέλευσή σας στον Γύρο της Αθήνας φανερώνει την δίψα σας για συμμετοχή στα κοινά. Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για εμένα να σας απευθύνω αυτόν τον χαιρετισμό, τόσο σε εσάς τους γονείς, όσο και στα παιδιά σας, γιατί γνωρίζω ότι απευθύνομαι σε πραγματικούς «μαχητές της ζωής!».

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, AYΡΑ Active Cap, COSMOTE, ΕΛ.ΤΑ., Ο.Α.Σ.Α., ATTICA BANK και ALPHA BANK.

Χορηγοί επικοινωνίας η Ε.Ρ.Τ. και ο Αθήνα 9,84.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.