Αρχική Ελλάδα Ο Όμιλος Folli Follie και ο Όμιλος Fosun International ανακοίνωσαν την παγκόσμια...

Ο Όμιλος Folli Follie και ο Όμιλος Fosun International ανακοίνωσαν την παγκόσμια στρατηγική συνεργασία τους

Ο Όμιλος Folli Follie και ο Όμιλος Fosun International ανακοίνωσαν παγκόσμια στρατηγική συνεργασία τους
Ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie, ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean, μαζί με τον κ. Liang Xinjun, Vice Chairman & CEO της Fosun International και τον κ. Wu Ping, Executive Director & Senior Vice President της Fosun.

Ο Όμιλος Folli Follie, ο ελληνικός Όμιλος που με παγκόσμια παρουσία δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας, της ταξιδιωτικής λιανικής και του λιανικού εμπορίου, και ο Όμιλος Fosun Int’l με έδρα την Κίνα και με πολυσχιδή δραστηριότητα, υπέγραψαν Μνημόνιο Συμφωνίας, θέτοντας τις βάσεις για την στρατηγική συμμαχία των δύο πλευρών. Ο κύριος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie, και ο κύριος Liang Xinjun, Vice Chairman και CEO του Ομίλου Fosun, επισφράγισαν τη συνεργασία των δύο Ομίλων, ενώπιον εκπροσώπων την κυβέρνησης, κυβερνητικών και επαγγελματικών φορέων, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και συνεργατών.

 

Με προηγούμενη ανακοίνωσή τους οι δύο πλευρές γνωστοποίησαν την απόφαση της Fosun International, μαζί με τη θυγατρική της, να γίνουν μέτοχοι του Ομίλου Folli Follie και να αποκτήσουν συνολικά το 9,5% του αυξημένου μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου σε συνέχεια της έκδοσης νέων μετοχών μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, καθιστά την Fosun και τη θυγατρική της από κοινού, έναν από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς επενδυτές του Ομίλου Folli Follie.  Παράλληλα, η συμμαχία αυτή μεταφράζεται σε στενή συνεργασία των δύο Ομίλων για την επιχειρηματική τους ανάπτυξη στην Κίνα, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ο κύριος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie, δήλωσε σχετικά: «Η Folli Follie, μέλος του Ομίλου Folli Follie, έχει σχέσεις με την Κίνα και παρουσία στην ευρύτερη περιοχή περίπου 10 χρόνια. Σήμερα, η Folli Follie και η Links of London αριθμούν πάνω από 100 καταστήματα στην περιοχή, η οποία εντάσσεται δυναμικά στην στρατηγική για επιχειρηματική ανάπτυξη του Ομίλου Folli Follie. Αναγνωρίζοντας τους ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης της Κίνας, σε ένα παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό που αλλάζει και αναδιαρθρώνεται συνεχώς, ο Όμιλος Folli Follie επενδύει σημαντικά στην εν λόγω χώρα και η συμμαχία μας με τον Όμιλο Fosun έρχεται να υπογραμμίσει και να επισφραγίσει τις άριστες επιχειρηματικές και εμπορικές μας σχέσεις με την Κίνα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η συμμαχία θα επιφέρει οφέλη και στις δύο πλευρές ισχυροποιώντας την παρουσία της Folli Follie στην Κίνα, αλλά και την παρουσία της Fosun στην Ελλάδα».

Ο κ. Liang Xinjun, Vice Chairman και CEO του Ομίλου Fosun, πρόσθεσε σχετικά: «Η Κίνα εξελίσσεται στην μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά του κόσμου. Σε όλους τους τομείς η κατανάλωση αγαθών πολυτελείας κινείται σε ένα εντυπωσιακό ετήσιο ρυθμό αύξησης (CARG) που αγγίζει το 25% τα τελευταία τρία χρόνια, αριθμός πολύ πιο εντυπωσιακός από την ανάπτυξη του ΑΕΠ στην Κίνα. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του BCG, η Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά, ξεπερνώντας και την Ιαπωνία, μέχρι το 2015. Πιστεύουμε ότι η Folli Follie και η Links of London, ως μάρκες που εκπροσωπούν την προσιτή πολυτέλεια, θα επωφεληθούν σημαντικά από την αυξανόμενη εγχώρια κατανάλωση στην Κίνα. Επιπλέον, ο Όμιλος Folli Follie, θα επωφεληθεί σημαντικά από την αύξηση των Κινέζων τουριστών που θα επιλέξουν την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών. Ως υπεύθυνος και ενεργός επενδυτής, η Fosun θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και τους πόρους της για να συμβάλει στην επέκταση της Folli Follie στην Κίνα. Θα βοηθήσουμε τον Όμιλο Folli Follie να ενδυναμώσει το brand awareness, να ενισχύσει την εικόνα της μάρκας, να επιταχύνει την ανάπτυξη των σημείων πώλησης, να εξερευνήσει πολλαπλά επιχειρησιακά μοντέλα, να επεκταθεί σε νέους επιχειρηματικούς τομείς και να αποκτήσει πρόσβαση σε premium καταναλωτές. Πιστεύουμε ότι η στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Ομίλου Folli Follie και της Fosun έχει να επιφέρει αμοιβαία οφέλη και στους δύο Ομίλους».

Κίνα: μια σημαντική αγορά για τη στρατηγική ανάπτυξη του Ομίλου Folli Follie
Στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Κίνας, ο Όμιλος Folli Follie, διανέμοντας τις ιδιόκτητες μάρκες Folli Follie και Links of London στον τεράστιο πληθυσμό της χώρας, στοχεύει να κάνει την Κίνα μια από τις μεγαλύτερες της αγορές και να γίνει ένας από τους κυρίαρχους Ομίλους μόδας και αξεσουάρ στη χώρα.

Επενδυτικοί στόχοι της Fosun υπήρξαν πάντα κλάδοι και κεφάλαια που συμβαδίζουν με τις αναπτυξιακές τάσεις της Κίνας και την καταναλωτική αύξηση. Η Fosun πιστεύει σθεναρά ότι η συνεργασία με τον Όμιλο Folli Follie θα συμβάλει στην παροχή αγαθών μόδας υψηλής ποιότητας στους Κινέζους καταναλωτές, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους συνεταίρους να μοιραστούν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες της Κίνας.

Ο Όμιλος Folli Follie πιστεύει πως η στρατηγική επέκτασης στην Κίνα θα ενισχυθεί και θα επιταχυνθεί μέσω της εμπειρίας και εξειδίκευσης της Fosun στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και της αξιοποίησης των δικτύων του Ομίλου.  Η δυναμική ανάπτυξης για τις μάρκες Folli Follie και Links of London είναι ουσιαστική, καθώς η διείσδυση του Ομίλου Folli Follie στην κινεζική αγορά έχει ξεκινήσει πρόσφατα.

Η Επένδυση της Fosun στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου Folli Follie
Στο πλαίσιο μιας τέτοιας στρατηγικής συνεργασίας, η Fosun μαζί με τη θυγατρική της, σκοπεύει στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών του Ομίλου Folli Follie που θα εκδοθούν, και αντιστοιχούν στο 9,5% του νέου, μετά την αύξηση, συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου Folli Follie, αποσκοπώντας να προάγει την μακροπρόθεσμη στρατηγική του Ομίλου Folli Follie και να γίνει μέτοχος αναφοράς στον Όμιλο Folli Follie. Επίσης, ο Όμιλος Fosun θα εκπροσωπείται με ένα μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Folli Follie.

Η Fosun επενδύει στον Όμιλο Folli Follie προκειμένου να γίνει στρατηγικός εταίρος και ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας, στο πλαίσιο της τρέχουσας στρατηγικής της Folli Follie.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.