Αρχική Tourism Χρώμα ελληνικό στο Ντίσελντορφ

Χρώμα ελληνικό στο Ντίσελντορφ

EuropedayΤο Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας – Φρανκφούρτης συμμετείχε στις 7 Μαΐου στην 11η εκδήλωση με θέμα «Ημέρα της Ευρώπης», που διοργάνωσε η πόλη του Ντίσελντορφ στην πλατεία του Δημαρχείου στο ιστορικό κέντρο της πόλης. 18 Ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Φινλανδία, το Λουχεμβούργο, η Αυστρία, κ.α.
Από τις 11:00 έως τις 18:00 οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ένα σύντομο ταξίδι στην Ευρώπη, να ενημερωθούν για τον επόμενο τουριστικό τους προορισμό και να συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις της κάθε χώρας.

Σύσσωμη η ελληνική Ομογένεια, πλήθος Γερμανών, αλλά και πολλοί άλλοι επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι βρίσκονται αυτές της μέρες στο Ντίσελντορφ για να παρακολουθήσουν από κοντά τον 56ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο για να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.
Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Μαρκουλάκης, ο Δήμαρχος της πόλης του Ντίσελντορφ κος Dirk Elbers και ο Εμπορικός Ακόλουθος του Προξενείου κ. Κολλάρος, τους οποίους υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος του ΕΟΤ Γερμανίας κ. Παναγιώτης Σκορδάς.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι επισκέπτες είχαν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην κλήρωση για δύο ταξίδια στην Ελλάδα, μια ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου  Kipriotis Hippocrates & Maris Suites στην Κω και του Naxian Collection Luxury villas & Suites στη Νάξο, καθώς και να δοκιμάσουν ελληνικά κρασιά και προϊόντα, τα οποία προσέφερε η εταιρεία Polichronidis Handel του Ντίσελντορφ.

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας κ. Παναγιώτης Σκορδάς εμφανίστηκε στην κεντρική σκηνή της 11ης Ευρωπαϊκής ημέρας, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τις ομορφιές και τη φιλοξενία της Ελλάδας, καθώς και να εκφωνήσει τους φετινούς διαγωνιζόμενους στη Eurovision Λούκα Γιώρκα και Stereo Mike, οι οποίοι παρουσίασαν το τραγούδι „Watch my dance“. Οι δύο νέοι τραγουδιστές κέρδισαν όχι μόνο το θερμότατο χειροκρότημα των Ελλήνων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, αλλά και το θαυμασμό αρκετών Γερμανών και ξένων επισκεπτών που ενθουσιάστηκαν με το ρυθμό του ζεϊμπέκικου.
Στη συνέχεια οι δύο τραγουδιστές επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο, απ’ όπου και μοίρασαν αυτόγραφα στους θαυμαστές τους.

Την εκδήλωση έκλεισε αργά το απόγευμα το χορευτικό «Γαλανόλευκες» που εντυπωσίασε τους επισκέπτες με γνωστούς στο γερμανικό κοινό ελληνικούς χορούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.