Αρχική Tourism Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροβιολογίας διοργανώνεται φέτος στο Ξενοδοχείο Fodele Beach & Water...

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροβιολογίας διοργανώνεται φέτος στο Ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort

Fodele Beach & Water Park Holiday ResortΤο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροβιολογίας διοργανώνεται φέτος στο Ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2011.  Στόχος τοu συνεδρίου, το οποίο έχει μεγάλη διεθνή συμμετοχή, είναι η παρουσίαση των τελευταίων σημαντικών αποτελεσμάτων της σύγχρονης έρευνας που αφορά τη δομή και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Συμμετέχουν πάνω από 200 επιστήμονες διεθνούς φήμης καθώς και νέοι ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της νευροβιολογίας.
Κατά τη διάρκεια τού συνεδρίου συζητούνται εξαιρετικά ενδιαφέροντα επιστημονικά ευρήματα σχετικά με τούς μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για σοβαρές παθολογικές καταστάσεις του νευρικού συστήματος, όπως οι νευροεκφυλιστικές νόσοι (Alzheimer’s, Parkinson’s) τα ισχαιμικά ή αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια, και άλλες.
Επίσης, παρουσιάζονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα, πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα σχετικά με τις δυνατότητες αναγέννησης νευρικών κυττάρων μετά από βλάβη ή τραυματισμό, καθώς και με τους μηχανισμούς με τους οποίους το νευρικό σύστημα αντιλαμβάνεται, επεξεργάζεται κι αποθηκεύει πληροφορίες από το περιβάλλον. Το συνέδριο οργανώνουν οι Δρ. Frank Bradke (Max-Planck-Institute of Neurobiology, Γερμανία), Δρ. Casper Hoogenraad (Erasmus Medical Center, Ολλανδία) και Δρ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.