Αρχική General Στην εκδήλωση “Ανοικτές Πόρτες” προσκάλεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Ιωάννου...

Στην εκδήλωση “Ανοικτές Πόρτες” προσκάλεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Ιωάννου και η κα Τσόκλη

Μάγια ΤσόκληMε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε την Πέμπτη 12, Μαϊου, ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) κ. Σωτήρης Ιωάννου, εκπροσωπώντας το σύνολο του αμπελοοινικού κλάδου της χώρας. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Πρέσβειρα του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού κα Μάγια Τσόκλη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη διάρκεια της συνάντησης, ενημερώθηκε για την συνολική εικόνα της πορείας του αμπελοοινικού κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και για το Όραμα του ελληνικού κρασιού όπως αυτό εκφράστηκε μέσα από το στρατηγικό σχέδιο Marketing και Branding του τομέα.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι στη δύσκολη περίοδο που περνάει η οικονομία της χώρας μας, μόνο στρατηγικές αποφάσεις σε κάθε τομέα, οι οποίες εκφράζουν έναν κοινό στόχο και όραμα, θα μπορούσαν να δώσουν τη λύση για την ανάπτυξη της οικονομίας. Ιδιαίτερα αν αυτές συνδυάζουν την ανάπτυξη με την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Οι εξαγωγές, τα τελευταία χρόνια, ύστερα από τις συντονισμένες ενέργειες προβολής και προώθησης του κλάδου σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Οργανισμό Προώθησης Εξωτερικού Εμπορίου και το Υπουργείο Εξωτερικών, έχουν δείξει αύξηση.

Κρίθηκε, ωστόσο, αναγκαία και η τόνωση της εσωτερικής αγοράς.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ τόνισε την ανάγκη θεσμοθέτησης δομών στον κλάδο που θα εξασφαλίζουν συντεταγμένη λειτουργία Κυβέρνησης – Κράτους – κλαδικών οργανώσεων – οινοποιών και αμπελουργών, καθώς και την ανάγκη αυτοχρηματοδότησης του κλάδου, σύμφωνα με την αντίληψη από την οποία διέπονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις ότι «το προϊόν στηρίζει το προϊόν».

Η κα Τσόκλη, ως εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Tουρισμού, ενημέρωσε με τη σειρά της τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο για τον τουρισμό υπαίθρου του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, το οποίο προάγει τις συνέργειες μεταξύ πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα. Σε αυτό το πνεύμα, ένας βασικός στόχος είναι και η προώθηση του οινοτουρισμού, ως ένα από τα δυναμικά σημεία διαφοροποίησης του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάδειξη του οινοτουρισμού, ο κ. Ιωάννου και η κα Τσόκλη προσκάλεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην εκδήλωση του κλάδου “Ανοικτές Πόρτες” το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαίου . Η εκδήλωση, που στόχο έχει την γνωριμία του κοινού με τα οινοποιεία της χώρας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Μάιο.

Ο κ. Παπούλιας έδειξε ιδιαίτερη θέρμη και προσωπικό ενδιαφέρον για τα ζητήματα του κρασιού και δήλωσε πρόθυμος να υποστηρίξει κάθε μελλοντική προσπάθεια για την ανάπτυξη του κλάδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.