Αρχική General Επίσημη παρουσίαση του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΚΑΛΥΔΩΝ”

Επίσημη παρουσίαση του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΚΑΛΥΔΩΝ”

Επίσημη παρουσίαση του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’ΚΑΛΥΔΩΝ’’
Από αριστερά: Ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου κος Δημήτρης Κουνενάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Τζίνα Ξανθάκη, ο καθηγητής αρχιτεκτονικής ΕΜΠ κος Γιάννης Κίζης και η Γενική Διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς κα Ασπασία Λούβη

Το Σάββατο 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου “ΚΑΛΥΔΩΝ” στο Επιμελητήριο Λασιθίου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κατοίκων και επιχειρηματιών του οικισμού Πλάκας στην κοινότητα Βρουχά Αγ. Νικολάου, που έχει σαν σκοπό την προστασία και ανάδειξη της φυσιογνωμίας της περιοχής ως παραδοσιακού οικισμού, καθώς και τη δυναμική της προβολή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού Λασιθίου, καθώς επίσης της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

 

Την έναρξη της παρουσίασης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης, που ανήκει στα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου. Ο κύριος Κουνενάκης στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του Συλλόγου και των κρατικών αρχών για την επίτευξη του εγχειρήματος. Παράλληλα δεσμεύθηκε να υποστηρίξει με τις δυνάμεις του και με τα μέσα που διαθέτει το έργο και τους σκοπούς του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΚΑΛΥΔΩΝ”.

Η επιχειρηματίας Τζίνα Ξανθάκη,  Πρόεδρος του Συλλόγου, παρουσίασε αναλυτικά την ταυτότητα, τους σκοπούς και τα μέσα ενεργοποίησής του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΚΑΛΥΔΩΝ”. Με έμβλημα το λιοντάρι, ο Σύλλογος  εστιάζει τις δράσεις του σε τρεις βασικές κατηγορίες, στην τοπική κοινότητα, στο περιβάλλον και στον πολιτισμό και γνωστοποίησε μια σειρά άμεσων ενεργειών. Συγκεκριμένα, για τους επόμενους μήνες ο Σύλλογος θα δραστηριοποιηθεί αρχικά σε έργα εξωραϊσμού για την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής ενημέρωσης και προστασίας, προώθηση μελετών για την περιοχή καθώς και στη διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Κλείνοντας την ομιλία της, η κυρία Ξανθάκη αναφέρθηκε  στο όραμα του Συλλόγου για την ανέγερση του Μουσείου της Σπιναλόγκας,,  σε συνεργασία με τον Δήμο Αγ. Νικολάου.

Ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ Γιάννης Κίζης και η Γενική Διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς Ασπασία Λούβη παρουσίασαν με τη σειρά τους τη μελέτη κατασκευής και λειτουργίας του Μουσείου, το οποίο θα προβάλλει την ιστορία της Σπιναλόγκας και την πολιτιστική κληρονομιάς της περιοχής και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ευρύτερη ανάπτυξη της Πλάκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.