Αρχική General Η Ελλάδα δίνει ένα πολύ σημαντικό αγώνα για να αναπτυχθεί αυτή τη...

Η Ελλάδα δίνει ένα πολύ σημαντικό αγώνα για να αναπτυχθεί αυτή τη χρονιά ο τουρισμός

GeroulanosΛίγη ώρα πριν την πρώτη του συνεδρίαση το νέο ΔΣ του ΣΕΤΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και στον θετικό απολογισμό της περασμένης χρονιάς που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Χαρακτηριστικό είναι ότι υλοποιήθηκαν οι περισσότερες δεσμεύσεις που έγιναν τον Μάιο του 2010, θέτοντας τις βάσεις για να γίνει ακόμη πιο ουσιαστική δουλειά τη χρονιά που έρχεται.

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό ρόλο του ΣΕΤΕ και την ανάδειξή του ως κοινωνικού εταίρου με σημαντική ευκαιρία συμμετοχής και δράσης στον τουρισμό, τον κλάδο που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης για όλη την οικονομία. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί η στενή συνεργασία και να γίνουν κοινές συντονισμένες κινήσεις προς όλες τις πλευρές για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και φυσικά σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα υπουργεία. Τόνισε πως σίγουρα θα υπάρξουν και διαφωνίες όμως το πιο σημαντικό είναι να υπάρξει συντονισμός κινήσεων.

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι δεν πρέπει να βάλουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει πια η λογική το παρελθόντος «κάνουμε μια καμπάνια τον Ιανουάριο και τελειώνουμε» αλλά χρειάζεται πολιτική και στρατηγική σε βάθος για την σωστή αντιμετώπιση όλων των δομικών προβλημάτων, πάντα μέσα από τη στενή συνεργασία ΥΠΠΟΤ και φορέων του τουρισμού.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επεσήμανε πως πρέπει να επιδιώξουμε την βελτίωση της ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες και κυρίως τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού. «Η ανάδειξη του πλούτου θα φέρει και νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά. «Να ξέρουν  όλοι ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του εισοδήματος σε εργαζόμενους ενός ευρύτερου κλάδου, θα γίνει λόγω της ενίσχυσης του τουρισμού». Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ΣΕΤΕ για την προβολή της Ελλάδας, ανέφερε ότι θα δώσει δυνατότητες μεγάλης ευελιξίας και συνέπειας, με την προϋπόθεση ότι η προβολή δεν θα αφορά μόνο την τουριστική διάσταση της Ελλάδας αλλά το σύνολο της εικόνας και του πλούτου της.

Τέλος ο κ. Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού κα. Κωνσταντίνα Μπέη εστιάζοντας στη σημαντική γνώση και εμπειρία που έχει από τον τομέα της δημόσιας διοίκησης και θα είναι καθοριστική η συμβολή της για την αλλαγή της νοοτροπίας και του τρόπου λειτουργίας της καθώς για την απλοποίηση των διαδικασιών που έχει ξεκινήσει το ΥΠΠΟΤ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος δήλωσε:

«Η Ελλάδα δίνει ένα πολύ σημαντικό αγώνα για να αναπτυχθεί αυτή τη χρονιά ο τουρισμός. Μια προσπάθεια στην οποία πρέπει να συμβάλλουμε όλοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποφύγουμε οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να την υπονομεύσει. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έγινε η πρώτη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΤΕ, το οποίο έχει σαν σκοπό να αναπτύξει τον τουρισμό στην Ελλάδα με τον πιο σωστό τρόπο. Συνεχίζουμε μια προσπάθεια  που ξεκινήσαμε πέρυσι. Μια προσπάθεια κοινής δουλειάς η οποία είχε πολύ καλά αποτελέσματα και ελπίζουμε ότι και η φετινή χρονιά σε συνεργασία με τον κύριο Ανδρεάδη ο οποίος είναι ο καινούριος πρόεδρος του ΣΕΤΕ, θα αποδειχθεί τόσο παραγωγική όσο και η περσινή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε:

«Στην πρόσφατη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και αποδέχτηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του τουρισμού στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση. Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί μια σημαντική ανάκαμψη του τουρισμού και μια βοήθεια μεγάλη στο θέμα της ανεργίας στη χώρα. Πρέπει να συνεχιστεί με δομικές αλλαγές τις οποίες έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα μας ώστε να πρωταγωνιστήσει τουριστικά τα επόμενα χρόνια και να επαληθευτεί το όραμα του πρωθυπουργού ώστε να μπει η Ελλάδα μέσα στους 10 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς ως το 2020 κάτι το οποίο θα φέρει δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και ένα πολύ σημαντικό ποσοστό επιπλέον στο ΑΕΠ της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε δρομολογήσει με τον υπουργό σειρά δράσεων με βάση και αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και τους στόχους του ΣΕΤΕ κι ελπίζουμε σύντομα με σφιχτό χρονοδιάγραμμα, με γρήγορες αποφάσεις και κυρίως με βοήθεια από όλα τα άλλα υπουργεία να καταφέρουμε να προχωρήσουμε προς αυτό το στόχο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.