Αρχική General Η ΟΣΥΠΑ και η ΕΕΕΚΕ, δείχνουν ότι αναλογίζονται την κρισιμότητα της κατάστασης...

Η ΟΣΥΠΑ και η ΕΕΕΚΕ, δείχνουν ότι αναλογίζονται την κρισιμότητα της κατάστασης και θέτουν το συνολικό συμφέρον πάνω από το συντεχνιακό τονίζει ο ΣΕΤΕ

aiaΠερισσότερες από 2.000 θέσεις απασχόλησης και 4 εκατ. Ευρώ θα χάνονται για την τουριστική οικονομία της χώρας μας για κάθε 24ωρο που θα είναι κλειστός ο εναέριος χώρος της Ελλάδας στο διάστημα της φετινής τουριστικής περιόδου.
Με βάση τις πολλαπλασιαστικές επιδράσεις του τουρισμού, τα αντίστοιχα μεγέθη για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας είναι σχεδόν 4.000 θέσεις εργασίας και 9 εκατ. Ευρώ, πάντα για κάθε 24ωρο κλειστού εναέριου χώρου. Επιπλέον αυτού και προφανώς αδύνατο να εκφραστεί σε Ευρώ, είναι η δυσφήμιση που θα υποστεί η χώρα μας και οι μελλοντικές απώλειες τουριστών.

Θεωρούμε ότι η απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) και της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) να μετατρέψουν, ύστερα από παρέμβαση του ΣΕΤΕ, την αναγγελθείσα 24ωρη απεργία για την 11η Μαΐου 2011 σε 4ωρη στάση εργασίας, δείχνει υπεύθυνη στάση στη δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Η ΟΣΥΠΑ και η ΕΕΕΚΕ, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, δείχνουν ότι αναλογίζονται την κρισιμότητα της κατάστασης και θέτουν το συνολικό συμφέρον πάνω από το συντεχνιακό. Επίσης, πρέπει να επαινεθούν οι άμεσες ενέργειες της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τελικά την εξεύρεση λύσης.

Το παράδειγμα της ΟΣΥΠΑ και της ΕΕΕΚΕ ελπίζουμε ότι θα βρει μιμητές και σε άλλους συνδικαλιστικούς χώρους. Όταν η ανεργία αποτελεί κυρίαρχο κοινωνικό πρόβλημα, τότε οι όποιες διαμαρτυρίες θα πρέπει να εκφράζονται με τρόπο που δεν θα επιτείνει το πρόβλημα της ανεργίας και με τρόπο που δεν θα μειώνει τις ελπίδες για ανάκαμψη που έχει η χώρα μας μέσω του τουρισμού.

Μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο προϊόν που παράγεται μέσω μιας μεγάλης αλυσίδας παραγωγής της οποίας ο κάθε κρίκος έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο τουρισμός μας αφορά όλους και όλοι πρέπει να δώσουμε και φέτος τον καλύτερο εαυτό μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.