Αρχική General Sani Gourmet

Sani Gourmet

Celestyal Cruises

Sani GourmetΗ Νέα Ελληνική Κουζίνα είναι πραγματικότητα, και η ανάδειξη και τοποθέτησή της στον χάρτη της παγκόσμιας γαστρονομίας αποτελεί κυρίαρχο στόχο του Sani Gourmet. Το μοναδικό ελληνικό γαστρονομικό event με διεθνή στάνταρ, χρόνια τώρα στηρίζει την προσπάθεια σπουδαίων Ελλήνων chef οι οποίοι εμπνέονται από τη γευστική παράδοση της χώρας μας, οδηγώντας την στη νέα της εποχή με τις παρεμβάσεις τους.

Έτσι, το Sani Gourmet 2011 προσκαλεί τους ανθρώπους που και γνώση έχουν και εμπειρία και πάθος να αναδείξουν τη σπουδαιότητα των ελληνικών γεύσεων, σε μια εβδομάδα δημιουργίας με άρωμα ελληνικό, σε μια εβδομάδα που θα εκθέσει σε όλο της το μεγαλείο την ελληνική κουζίνα όπως έχει διαμορφωθεί μέσα από το δίπτυχο «παράδοση-εξέλιξη».

Οι συμμετέχοντες σεφ
1.ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ – Water Restaurant – 13 -14 /5
«Η κουζίνα είναι σαν τον στρατό, θέλει πειθαρχία» λέει ο Νίκος Καραθάνος, ο νεαρός chef που όταν μπήκε στη σχολή μαγειρικής δεν είχε την εμπιστοσύνη ούτε καν του πατέρα του. Πείσμων, ωστόσο, έμαθε γρήγορα τα μυστικά της κουζίνας, ασκούμενος παράλληλα στο εστιατόριο Octoberfest της Αγίας Παρασκευής για να πληρώνει τα δίδακτρά του. Ακολούθως έκανε πρακτική στο Βαρούλκο και μετά στη Σπονδή, όπου ο διάσημος chef Jerome Serres τον τοποθέτησε στο ζαχαροπλαστείο, εμπειρία πολύ σημαντική γιατί όπως λέει «Ένας μάγειρας πρέπει να ξέρει να φτιάχνει και γλυκά». Η καταξίωση ήρθε γρήγορα, μόλις στα 28 του χρόνια, όταν το εστιατόριο Hytra κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin.
2.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΡΙΝΚΟΓΛΟΥ – Water Restaurant – 21-22/5

Εδώ και 13 χρόνια, ο chef Κωνσταντίνος Ερίνκογλου συστήνει την ελληνική κουζίνα στις Βρυξέλλες με το εστιατόριό του Notos –το οποίο έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο εστιατόριο στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε δέκα διεθνή-  μαγειρεύοντας δημιουργικά με αγνά υλικά, προερχόμενα από τη χώρα μας. Γεννημένος στην Καβάλα, με ρίζες στην Ανατολική Ρωμυλία και την Κωνσταντινούπολη, έχει «προίκα» του την πολυπολιτισμική γαστρονομία της Βόρειας Ελλάδας, κάνοντάς τον να διαπρέπει. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, μια από τις οποίες ως ο καλύτερος πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στο Βέλγιο. Πρόσφατα, το εστιατόριο του Νotos τιμήθηκε ως το καλύτερο εστιατόριο στις Βρυξέλες.

3.ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗΣ – Byblos – 14-15/5
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Μαγειρική στο Ι.Ε.Κ. της πόλης και ακολούθως σε αντίστοιχα εξειδικευμένα προγράμματα. Η συμμετοχή του σε διαγωνισμό μαγειρικής του άνοιξε τις πόρτες του ξενοδοχείου Μακεδονία Palace όπου έμεινε 6 χρόνια, 2 εκ των οποίων στο εστιατόριο Πορφύρα. Ακολούθως μετέφερε τη δημιουργικότητά του στο εστιατόριο Αγιολί του Ηλέκτρα Palace. Μια αληθινή πρόκληση για εκείνον ήταν η συνεργασία το 2008 με το ξενοδοχείο Πεντελικόν στην Αθήνα και το εστιατόριο Vardis, όπου τόλμησε τη μεγάλη αλλαγή από γαλλική κουζίνα σε ελληνοκεντρική, κερδίζοντας από ένα αστέρι Michelin το 2009, το 2010 και το 2011. Έχει επίσης τιμηθεί με πολλές ακόμη διακρίσεις και ασχολείται με τη διδασκαλία της μαγειρικής τέχνης από το 2005.  Από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι chef του Roof Garden Restaurant στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
4.ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ – Sea You Up – 21-22/5

Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε στην Κύπρο και σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Φοιτητής ων, ανακάλυψε τη μαγεία της μαγειρικής, που γρήγορα του έγινε πάθος. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε για τρία χρόνια ως chef στο εστιατόριο Dash στην Κηφισιά, για να φύγει ξανά το 1992 για την Αμερική όπου μαθήτευσε δίπλα στους chef Charlie Trotter και Jackie Pluton. Από το 1997 έως το 2002 έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις κουζίνες των εστιατορίων Puerto Colina, Rock n’ Roll και Balthazar, ενώ στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην Ευρώπη πλάι στους Ferran Adria, Mark Menaux και Joel Robuchon. Το 2003 ανέλαβε το εστιατόριο 48 όπου έμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το στην top-100 λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου του περιοδικού Restaurant Magazine. Το 2010 άνοιξε το πρώτο Πbox, στην Κηφισιά, πρόσφατα το δεύτερο στο ξενοδοχείο Periscope στο Κολωνάκι, ενώ το Πbox Cookery είναι το νέο του concept. Συνεργάζεται με το περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία.

5.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ – Sea You Up – 13-14-15/5
Γεννήθηκε στην Αθήνα και η πρώτη του δουλειά ήταν καπετάνιος στο εμπορικό ναυτικό. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, ενώ αργότερα είχε αξιοσημείωτη δραστηριότητα ως ακτιβιστής, συμμετέχοντας σε αποστολές της Greenpeace στην Ισλανδία και την Ανταρκτική. Το 1990 αποφάσισε να «ξεμπαρκάρει» στο Λονδίνο και να ασχοληθεί με την παλιά του αγάπη, τη μαγειρική, εγγεγραμμένη στο DNA του από τα νεανικά του χρόνια αφού οι γονείς του διατηρούσαν εστιατόριο. Το 1995 άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, Livebait, ως συνιδιοκτήτης και επικεφαλής chef, που σύντομα αγόρασε μεγάλος όμιλος εστιατορίων. Είχε έρθει η ώρα του Real Greek που άνοιξε το 1999, καταφέρνοντας να αλλάξει τα στερεότυπα περί ελληνικής κουζίνας διεθνώς. Σήμερα η αλυσίδα αριθμεί επτά εστιατόρια που έχουν κερδίσει σημαντικές διακρίσεις, ενώ ο ίδιος έχει και άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες, καθώς και αξιόλογη συγγραφική παρουσία στον τομέα του. Το πιο πρόσφατο εστιατόριό του είναι το More στην Tooley Street του Λονδίνου.
6.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ – Sani Beach Club Ouzeri – 14-15/5

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σε ηλικία 18 ετών έφυγε για την Αμερική, όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στο Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Αγαπημένο του το French Laundry του Λος Άντζελες, όπου έμεινε δυο χρόνια πλάι στον περίφημο Thomas Keller. Η πρόσληψή του στο Sheraton, στην ομάδα του corporate executive chef για 100 ξενοδοχεία της αλυσίδας σε όλο τον κόσμο, του έδωσε την ευκαιρία για ταξίδια στις τέσσερις γωνιές της Γης και ανεπανάληπτες εμπειρίες. Σήμερα είναι chef του εστιατορίου Αλάτσι και ιδιαίτερα γνωστός χάρη στη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό reality Master Chef.

7.ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΑΚΟΣ – Sea You Up – 16-17-18/5

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1973 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Pennsylvania State University, εργαζόμενος παράλληλα σε εστιατόρια, αρχικά για χαρτζιλίκι. Γρήγορα κατάλαβε ότι η μαγειρική ήταν κάτι παραπάνω από ευκαιριακή απασχόληση και χόμπι, κι έτσι ξεκίνησε σπουδές στο Culinary Institute of America (CIA), και ακολούθως άσκηση σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Φοίνιξ της Αριζόνα, όπου έμεινε για τα δύο επόμενα χρόνια. Εργάστηκε επίσης στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria και στο εστιατόριο Park Avenue Caf της Νέας Υόρκης. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2000, στο Boschetto, αρχικά ως sous chef και αργότερα ως chef. Το 2004 ξεκίνησε συνεργασία με τον όμιλο Yes Hotels & Restaurants (Semiramis, Twentyone, Periscope), ως executive chef, θέση που του εξασφάλισε σημαντικά βραβεία. Το 2009 ανεξαρτητοποιήθηκε, ανοίγοντας το εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι.

8.ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ – Byblos – 20-21-22/5

Executive chef του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο Electra Restaurant του ξενοδοχείου Electra Palace, και καθηγητής στη σχολή γαστρονομίας Chef D’Oeuvre, ο Γιώργος Βενιέρης είναι ένας από τους πλέον βραβευμένους Έλληνες chef, με θητεία στα επίσης βραβευμένα εστιατόρια Beau Brummel (executive chef) και Σπονδή (Α’ Μάγειρας), στα ξενοδοχεία Astir of Paros, Hilton, Schiphol Airport Amsterdam, Vardis Pentelikon Hotel, στα εστιατόρια Peters και Χοχλιδάκι στην Αθήνα και Πούντα στη Φολέγανδρο, καθώς και στην εταιρεία Private Catering. Ακόμη, ήταν σύμβουλος μενού στα εστιατόρια Veggera (Πάτμος), Cavo Tagoo (Μύκονος), Delfi (Ουτρέχτη Ολλανδίας) και Exo (Αθήνα). Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στα φεστιβάλ Sani Gourmet και Σινεμά στο πιάτο. Έχει κερδίσει διεθνείς διακρίσεις σε διαγωνισμούς γαστρονομίας και έχει συμμετάσχει ως guest σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

9.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – Nτομάτα – 18-19/5

Σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου στο Τμήμα Μαγειρικής, και μπήκε στο επάγγελμα το 1994. Έχει εργαστεί ως chef σε εστιατόρια όπως το Νabucco στην Εκάλη, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Byblos-Porto Sani και το Sea You στη Μαρίνα της Σάνης, την Αμυμώνη στο ξενοδοχείο Nafplia Palace κ.α., ενώ έχει κάνει μετεκπαίδευση πλάι στον Jacques Chibois (2* Michelin) και τον Alain Parodi (1* Michelin), καθώς και στο εστιατόριο Noma, καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2010. Σήμερα είναι chef στο εστιατόριο Cibus στην Αίγλη Ζαππείου, διοχετεύοντας στη μαγειρική του τα χρώματα και τις μυρωδιές της μεσογειακής κουζίνας, από την οποία και εμπνέεται, με δημιουργικό οίστρο και πρωτοτυπία. Έχει διακριθεί με έπαινο από το Lions Club και έχει διδάξει μαγειρική στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Palmier.

10.ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ – Ντομάτα- 13-14-15-16-17/5

Με γνώμονα την καρδιά και το μυαλό, ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος δημιουργεί γεύσεις που κυριεύουν, αναμιγνύοντας παρελθόν και μέλλον, ιστορίες και πολιτισμούς πολλών χωρών, μνήμες και συναισθήματα. Υπερασπιστής του επαναπροσδιορισμού της ελληνικής παράδοσης στο φαγητό, ο Καραμολέγκος σήμερα είναι ο εμπνευστής της ‘’πράσινης κουζίνας’’ όπου τα αγνά υλικά είναι βασική προϋπόθεση για τη σύσταση ενός πιάτου. Στο εστιατόριο του Απλά στην Αθήνα και στη Ντομάτα στο Sani Resort κυριολεχτικά δημιουργεί υπέροχα μωσαϊκά γεύσεων, με συνταγές που άλλες φορές είναι επηρεασμένες από ανθρώπους, χώρες και τάσεις, άλλες από διαθέσεις και συναισθηματικές αναφορές, πάντα όμως επηρεασμένες από τη διάθεση να δώσει κατάθεση ψυχής και γνώσης. Το αποτέλεσμα πάντα ανταμοίβει και γι αυτό σήμερα ο Χρύσανθος Καραμολέγκος θεωρείται ίσως ο κυριότερος εκπρόσωπος της δημιουργικής ελληνικής κουζίνας. Εκτός της κουζίνας του, ‘’μαγειρεύει’’ νόστιμες συνταγές στο BHMAGOURMET.

11.ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ – Water Restaurant – 18-19-20/5
Με σπουδές στην Ελλάδα και στη Γαλλία –όπου και εργάστηκε για πέντε χρόνια– ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες chef, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, μεταξύ των οποίων βραβεία από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας. Θεωρεί τον εαυτό του «τυχερό» αφού κατάφερε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα, και πιστεύει ότι ένας καλός chef πρέπει να ταξιδεύει για να μπορεί να μετατρέπει τις εμπειρίες του σε δημιουργία. Μεγάλη του αδυναμία είναι τα προϊόντα της ελληνικής φύσης, με τα οποία δημιουργεί «πίνακες ζωγραφικής» όπως του αρέσει να περιγράφει τη μαγειρική του. Έχει εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια (Elounda Beach, Mirabello, Grecotel Mykonos Blue, Hytra, Κίτρινο Ποδήλατο, ενώ σήμερα είναι ειδικός γαστρονομικός σύμβουλος στα ξενοδοχεία Grand Resort Lagonissi, Dubai Majestic, Κυρίμαι στη Μάνη, Premier Luxury Mountain Resort στη Βουλγαρία, καθώς και στην εταιρεία Καστελόριζο. Έχει γράψει το βιβλίο «Γιάννης Μπαξεβάνης – Τα Καλύτερά μου».

12.ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ – Sani Beach Club Ouzeri – 20-21-22/5

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου από μικρός μυήθηκε στην τέχνη της εστίασης εργαζόμενος αρχικά ως σερβιτόρος και αργότερα βοηθός μάγειρα. Το πάθος για τη μαγειρική τον οδήγησε στη σχολή Le Monde της Αθήνας και αργότερα σε αντίστοιχη της Ελβετίας, όπου και εργάστηκε μέχρι το 2007 σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια. Ασκήθηκε επίσης στην τέχνη του στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία (στην τελευταία στο Arzak Restaurant στο πλάι του chef Juan Mari Arzak, με τρία αστέρια Michelin). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως Executive chef στα ξενοδοχεία Elounda Gulf Villas & Suites Hotel και Rodos Park Suites & Spa Hotel, και κατόπιν στον Βασίλαινα, στον Πειραιά. Σήμερα εφαρμόζει τις ιδέες του στο εστιατόριο Gaspar, όπου μαζί με τον Χρόνη Δαμαλά μπλέκουν δημιουργικά γαστρονομίες Ανατολής και Δύσης με ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Με αρκετές τιμητικές διακρίσεις στο ενεργητικό του, ο Μανώλης Ασλάνογλου συνδυάζει και εξελίσσει την ελληνική παράδοση παρουσιάζοντας φίνα πιάτα γεμάτα γεύση και άρωμα.

13.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΥΡΟΥ – Sani Beach Club Ouzeri – 16-17-18/5
Η πορεία της Αικατερίνης Σύρου στην μαγειρική με έμφαση την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ξεκίνησε στην Αρναία Χαλκιδικής από όπου και κατάγεται, με ένα ουζερί κάτω από το πατρικό της όπου, με επιτυχία, μαγείρευε πιάτα που γοήτευαν τους απαιτητικούς κατοίκους του χωριού. Στη συνέχεια το ταλέντο της αξιοποιήθηκε,  για πάνω από δέκα χρόνια, στην κουζίνα του θρυλικού εστιατορίου Κρικέλας της Θεσσαλονίκης με τακτικούς πελάτες επώνυμους καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και πολιτικούς. Μάλιστα, ο Κωσταντίνος Καραμανλής πήγαινε στον Κρικέλα για την σπανακόπιτα της κυρίας Σύρου.  Το 2002 έφυγε για τη Γερμανία και συγκεκριμένα στην Κολωνία. Εκεί σήμερα έχει την δική της κουζίνα στο εστιατόριο Sofia’s το οποίο ψηφίστηκε ως Νο1 στην λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της Κολωνίας για το 2010. 
14.ΑΡΓΥΡΩ ΒΑΡΔΑ –  Ντομάτα – 18-19/5
Έχοντας πια κερδίσει την καταξίωση στο χώρο της μαγειρικής η Αργυρώ Βάρδα δημιούργησε το εστιατόριο “Ελιά και Δυόσμος” στο Σκαλάνι Ηρακλείου, ως συνέπεια των προσπαθειών και της πορείας που έχει διαγράψει στον τομέα της δημιουργικής κουζίνας. Εκεί, ο επισκέπτης βρίσκει το νήμα που ξετυλίγει το κουβάρι των παιδικών αναμνήσεων από ένα κοριτσάκι που πριν ακόμα πιάσει μολύβι και χαρτί, ανακάλυπτε τα μυστικά τη κρητικής κουζίνας. Το Ελιά και Δυόσμος  ταξιδεύει με τις γεύσεις του  στο χρόνο με συνταγές που ξυπνούν μνήμες φορτισμένες με τη ζεστασιά του χαμόγελου της γιαγιάς, του κυριακάτικου οικογενειακού τραπεζιού, συνδυάζοντας την εμπειρία παραδοσιακών εδεσμάτων σε ένα χώρο οικογενειακής θαλπωρής και υψηλής αισθητικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.